Šport
47 ogledov

Contador napovedal konec kariere

Španski kolesar Alberto Contador je napovedal, da se bo od tekmovanj poslovil po letu 2016.

Na novinarski konferenci pred nastopom na dirki po Andaluziji je Alberto Contador pojasnil, da si želi kolesarsko karavano zapustiti na vrhu.

"Trenutno ne vidim možnosti, da bi tekmoval še po letu 2016. Zagotovo bom letos še dirkal, že prihodnje leto pa mogoče ne bom več pravi. Mogoče je to moje zadnje leto v karavani," meni Contador.

Dvaintridesetletni član ekipe Tinkoff Saxo, nekdaj pa ONCE-Eroskija, Discovery Channela in Astane, velja za enega najboljših kolesarjev zadnjih let. Med drugim ima v svoji zbirki skupne zmage na vseh treh največjih etapnih dirkah - po Italiji, Franciji in Španiji.

Vuelto je sicer dobil kar trikrat (2008, 2012 in 2014), dvakrat je slavil na Touru (2007 in 2009), enkrat pa na Giru (2008). Na dirki po Franciji je bil najboljši tudi leta 2010, a so mu kasneje naslov odvzeli zaradi pozitivnega testa pri dopinški kontroli. Ostal je tudi brez lovorine na dirki po Italiji 2011. Po prestanem suspenzu se je na tekmovanja vrnil avgusta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.