Šport
22 ogledov

Contador naslednje leto le na Tour

tour de france navijači alberto contador, EPA
Ker je bil letos poražen na kolesarski dirki po Franciji, se bo Alberto Contador naslednjo sezono odpovedal dirki po Italiji in takrat raje treniral za Tour, da ga osvoji četrtič.

Španski kolesar Alberto Contador je razkril nekaj načrtov, povezanih s prihodnjo kolesarsko sezono. Prihodnje leto tako ne namerava nastopiti na dirki po Italiji, na kateri je letos slavil skupno zmago. Namesto Giru, na katerem je slavil tudi leta 2008, se bo raje posvetil pripravam na največji kolesarski spektakel – dirko po Franciji.

Contador, ki mu obtožbe o domnevnem kršenju dopinških pravil zlepa ne pridejo do živega, si želi še četrto lovoriko na Touru. Kolesar danskega moštva Saxo Bank je povedal, da so njegovi prihodnji cilji več kot jasni – zmagati na dirki Tour de France, tako kot v letih 2007, 2009 in 2010. "Na vsaki dirki, ki se je udeležim, tekmujem zato, da bi zmagal, zato je bolje, da v času prihodnjega Gira nadaljujem priprave za Tour," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.