Šport
36 ogledov

Cristiano: "Ne smem povedati, kar mislim"

Cristiano Ronaldo Irina Shayk EPA
Portugalski zvezdnik, ki trenutno okreva po poškodbi, je namignil, da ni povsem zadovoljen s kadrovanjem madridskega Reala v preteklem prestopnem roku.

Nogometaš madridskega Reala se je v ponedeljek, ko je večina ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu spremljala novice o prestopih, mudil na promocijskem dogodku, ki ga je na dirkališču Circuito del Jarama organiziral TAG Heuer. Cristiano Ronaldo v teh dneh sicer okreva po vnovični poškodbi, izpustil je tudi nedeljsko prvenstveno tekmo na Anoeti, ki jo je Madrid po preobratu nepričakovano izgubil proti domačemu Real Sociedadu (4:2).

"Gre mi dobro, okrevam. Vsak dan sem nekaj ur na rehabilitaciji, včeraj sem spet začel teči. Sem na pravi poti. Ne gre za to, da bi potreboval počitek. V pripravljaljnem obdobju nisem mogel opraviti vsega, kar sem hotel in to je rezultat tega. Takšne reči se dogajajo. Na prvi tekmi proti Sevilli sem se počutil dobro, od takrat pa sem imel nekaj težav, ampak nič resnega. Čez teden dni bom že stoodstotno pripravljen," je zatrdil Cristiano, ki se že od spomladanskega dela lanske sezone sooča z manjšimi poškodbami. Veliko težav je imel s stegensko mišico, to je tudi razlog, da svoji reprezentanci ne bo pomagal na prvi kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 proti Albaniji. 

Neuspešno posredoval za Di Marío

Portugalec je namignil, da mu pretekli prestopni rok pri Realu ni bil preveč pogodu. "Imam svoje mnenje. Toda moram biti previden in ne smem povedati vsega, kar mislim, ker bi bilo to jutri na vseh naslovnicah, če bi to želel ali ne. Če bi bil jaz šef (v klubu, op. a.), bi se morda odločil enako kot oni. Vsi imamo svoja mnenja. Če naš predsednik (Pérez, op. a.) misli, da je bolje, da nekateri odidejo in drugi pridejo, potem moramo to spoštovati in ga podpreti," je dejal Cristiano, ki ni želel preveč glasno protestirati proti odhodu Xabija Alonsa in Ángela di Maríe. Prodaja Baska v Bayern in Argentinca v Manchester United je razhudila tudi številne navijače Reala, Cristiano pa je pri klubskem vodstvu hotel preprečiti odhod "Fidea" na Old Trafford. 

"Na boljše ali slabše"

Trener 'belega baleta' Carlo Ancelotti je po prestopu Argentinca priznal, da je bil razlog njegovega odhoda denar. Želel naj bi si šest milijonov evrov letne plače, pri Realu naj bi mu jih ponujali pet. Di María je v štirih letih pri Realu igral za manj kot štiri milijone na leto, v zadnjih mesecih pa se je povzpel do statusa enega najboljših nogometašev na svetu. Bil je eden stebrov Ancelottijeve ekipe (tako kot Alonso), ki je osvojila težko pričakovano Décimo. Cristiano ne dvomi v nove okrepitve, a seveda ni zadovoljen, ker se je njegov klub prehitro odrekel preverjeni postavi in konceptu igre, ki se bo sedaj moral zamenjati. 

"Spremembe bodo. Gre za drugačne igralce in stvari se bodo spremenile, na boljše ali slabše. Vsi (Toni Kroos, James Rodríguez, Keylor Navas, Javier Hernández) so dobri igralci in mislim, da se bodo hitro prilagodili in pomagali do zmag. Di María in Xabi sta seveda bila zelo pomembna igralca, a sedaj so tu drugi in s temi moramo biti zadovoljni. Prepričan sem, da bo ekipa na visokem nivoju in da je pred nami dobra sezona," je dejal CR7 in poudaril še, da bo ekipa morda malce kasneje prišla v pravo formo, saj veliko igralcev ni opravilo celotnih priprav. Dodal je še, da Ancelotti dobro ve, kaj ekipa potrebuje in da v vseh situacijah ostane miren. Zaveda pa se, da bo Real moral hitro dvigniti nivo svoje igre.

Poraz ga je presenetil 

Javier Hernandez Chicharito Real Madrid | Avtor: EPA EPA
O porazu na Anoeti je Cristiano delil mnenje z Luko Modrićem in Ikerjem Casillasom, ki sta zatrjevala, da si Real po vodstvu z dvema goloma razlike ne bi smel privoščiti takšnega padca koncentracije. "Poraz me je presenetil. Tekma je bila čudna. Po 15 minutah smo imeli vse pod nadzorom, nato pa se je vse obrnilo. Morali bi se boriti do konca, česar pa nismo storili. Nič ni zagotovljeno, nismo bili dovolj dobri in plačali smo visoko ceno. To nam mora služiti kot lekcija."

Z Buttonom po dirkališču

Na dirkališču blizu Madrida se je Cristiano pridružil Jensenu Buttonu, ki je Portugalca popeljal po stezi v dirkalnem avtomobilu. Zvezdnik Reala je tudi sam ljubitelj športnih avtomobilov in vožnja z dirkaškim mojstrom ga je navdušila. "Drugače je. V zavojih se sprosti veliko adrenalina. Toda ko dosežeš gol, je občutek drugačen. Sicer pa uživam v vseh dobrih stvareh v življenju in z Buttonom sem se imel dobro". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.