Šport
19 ogledov

Črnogorski navijač se je predal policiji

igor akinfeev podgorica rusija črna gora voziček zdravnik euro 2016 EPA
Navijača, ki je z baklo na kvalifikacijski tekmi v glavo zadel ruskega vratarja, so identificirali že med obračunom v Podgorici, zdaj je na potezi tožilstvo.

Kvalifikacijska tekma 5. kola skupine G med Črno goro in Rusijo je bila v petek prekinjena zaradi neljubih incidentov na tribunah. Že v prvi minuti je ruskega vratarja Igorja Akinfejeva zadela bakla s tribune za golom na podgoriškem stadionu, tekma pa je bila po nadaljevanju dokončno odpovedana sredi drugega polčasa, ko je neznani leteči predmet zadel še vezista Dmitrija KombarovaOleg Šatov pa naj bi v glavo dobil vžigalnik.

Navijača, ki je že po nekaj sekundah poskrbel za prvo prekinitev, so identificirali že med samo tekmo, dan kasneje pa se je predal policiji. Mediji so že izbrskali identiteto mladeniča. Gre za 25-letnega Luko Lazarevića, ki je dejal, da ni šlo za namerno reakcijo, ampak za splet nesrečnih naključij.

"Nikakor nisem želel zalučati bakle na nogometno igrišče in nisem ciljal vratarja. Zgodilo se je tisto, kar se ne bi smelo. Nekdo je odvrgel prižgano baklo, ki je priletela k meni in pristala na tleh tik ob moji levi nogi. Ker sem se zbal, da bi se lahko vnela moja oblačila oziroma se bi ogenj razširil na oblačila mojih kolegov, saj se je goreča bakla zelo iskrila, sem jo instinktivno pobral in jo močno odvrgel stran od sebe, proti igrišču," je svojo stran dogajanja predstavil Lazarević.

Seveda pa se je ob tem mladenič, ki je zakuhal največji incident v zgodovini črnogorskega nogometa, "opravičil ruskemu vratarju Igorju Akinfejevu, reprezentancama obeh držav in celotnemu črnogorskemu narodu". Lazarevića sicer čakata ovadba in obtožba za nasilno obnašanje na prireditvi.

Tekma se je po prvem incidentu nadaljevala, čeprav so ožganega Akinfejeva odpeljali v bolnišnico, po zapravljeni enajstmetrovki Romana Širokova pa so Rusi protestirali zaradi novih letečih predmetov, glavni sodnik pa je zaradi že izrečenega zadnjega opozorila navijačem tekmo dokončno odpovedal. Uefa je včeraj še čakala na popolno poročilo sodnika Deniza Aytekina in delegata tekme, po pregledu katerih gre pričakovati hitro in ostro kazen Črnogorcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.