Šport
63 ogledov

Na debiju v polno tudi Kane

Harry Kane EPA
Angleška nogometna reprezentanca je na kvalifikacijski tekmi za Euro 2016 premagala Litvo (4:0) in se z 15 točkami utrdila na vrhu lestvice skupine E.

Anglija je s peto kvalifikacijsko zmago zabeležila 15. točko in tako prepričljivo vodi na vrhu skupine E. Debitant v izbrani vrsti Roya HodgsonaHarry Kane, se je med strelce vpisal v 73. minuti in tako poskrbel za najboljši možen uvod v reprezentančno kariero. Med strelci so bili še Wayne RooneyDanny Welbeck in Raheem Sterling.

Angleži so bili blizu zadetku že v peti minuti, ko se je Rooney prebil skozi domačo obrambo in sprejel podajo Fabiana Delpha, vendar je žogo slabo zadel in zatresel le vratnico. 

Litovci so si novo napako privoščili dve minuti kasneje, v drugo pa angleški reprezentant ni ponovil napake. Na desni strani kazenskega prostora je po neodločnem posredovanju gostujoče obrambe žogo sprejel Welbeck in lepo preigral v bližino gola, nato pa poskusil z nizkim strelom, ki ga je vratar Giedrius Arlauskis uspel izbiti, a le do Rooneyja.Ta se je znašel pred praznimi vrati in z glavo zadel za 1:0.

Litovci so uspeli zapretiti prek Deivydasa Matulevičiusa, vendar je bila pobuda v nadaljevanju prvega, kot tudi drugega polčasa trdno na strani angleške izbrane vrste. 

Rooney je v 20. minuti zadel prečko, z domiselno igro pa je navduševal Welbeck, ki je v izdihljajih prvega polčasa zadel za povišanje vodstva. Angleži so se odločili za kratko podajo iz kota do Jordana Hendersona. Vezist Liverpoola je poslal predložek v sredino, kjer je z glavo streljal Welbeck, njegov poskus pa je zadel Tadasa Kijanskasa, žoga pa se je odbila v gol.

V 58. minuti je po desni potegnil Rooney in podal do vtekajočega Raheema Sterlinga. Prepovedanega položaja ni bilo, nogometaš Liverpoola pa je žogo rutinirano frcnil mimo Arlauskisa. Minilo je komaj 15 minut, ko je na drugo vratnico lepo podal Sterling, z glavo pa je za končnih 4:0 zabil Kane. Angleži so kljub visoki prednosti pritiskali za peti zadetek, a izid se do konca tekme ni več spremenil.

Švica ostaja v koraku s Slovenijo

Zanesljivo so svoje delo opravili tudi Švicarji. Ti so povedli v prvi polovici prvega polčasa, ko je po kotu Xherdan Shaqiri podal na glavo branilcu Fabianu Schäru. Le slabih deset minut kasneje je z nekaj več kot 20 metrov neubranljivo streljal še Granit Xhaka. Švicarji so prevladovali v posesti žoge, premoč pa so nato potrdili še v zaključku tekme. Shaqiri je sprejel podajo v kazenskem prostoru, a nato izgubil kontrolo nad žogo, ki pa je srečno prišla do njegovega soigralca Haris Seferovića, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti za 3:0.

Kvalifikacije EP 2016, skupina E:

Slovenija : San Marino  6:0 (1:0)
Iličić 10., Kampl 49., Struna 50, Novaković 52., Lazarević 73., Ilić 88. 

Anglija : Litva  4:0 (2:0)
Rooney 6., Welbeck 45., Sterling 58., Kane 75.

Švica : Estonija  3:0 (2:0)
Schär 17., Xhaka 27., Seferović 80.

Lestvica:
1. Anglija 15
2. Slovenija 9
3. Švica 9
4. Litva 6
5. Estonija 4
6. San Marino 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.