Šport
47 ogledov

Cuadrada želijo zlepa ali zgrda

Juan Guillermo Cuadrado EPA
Pri Barceloni si želijo, da bi Juan Guillermo Cuadrado izsilil svoj odhod iz Fiorentine in se pridružil Kataloncem.

Kolumbijec Juan Guillermo Cuadrado je zdaj prva tarča Barcelone v tem prestopnem roku. Njegov prestop zahteva predvsem novi trener katalonskega velikana Luis Enrique, ki si je z igralcem želel sodelovati že kot trener Rome. Občudoval naj bi igralčevo fizično moč in možnost igranja na različnih pozicijah. A veliko težavo pri lovljenju nogometaša predstavlja odškodnina, ki jo zanj zahteva Fiorentina.

Vijoličasti so se med poletjem z Udinesejem dogovorili o popolni lasti Cuadrada, zdaj pa njegovo vrednost ocenjujejo na 40 milijonov evrov, te vsote pa pri Barceloni niso pripravljeni plačati. Katalonci si zdaj želijo, da bi Kolumbijec zahteval prestop, s tem pa bi njegova cena precej padla. 

Ustaljena praksa

Nekaj podobnega je sicer pred dnevi storil francoski branilec Jérémy Mathieu, ki je od Valencie javno zahteval, da se loti pogajanj in mu omogoči prestop k Barçi, kar se je tudi zgodilo. Francoz tudi ni želel zaigrati na pripravljalnih tekmah netopirjev. Za podobno pot se je leta 2012 odločil tudi Alex Song, ki je zahteval prestop iz Arsenala, kasneje pa ga je Barcelona kupila za skoraj 19 milijonov evrov. Zdaj Katalonci na vsak način želijo prodati Kamerunca, vendar pravih ponudb zanj ni.

Si pa pri Barceloni še želijo utrditi obrambo. Po Prestopu Dejana Lovrena k Liverpoolu, je za španskega prvoligaša zanimiv Danec Daniel Agger. Po zapisih v nekaterih španskih medijih naj bi bila Barcelona zanj pripravljena plačati 15 milijonov.

Ostali prestopi

V kratkem naj bi sredino po govoricah zamenjala tud Marouane Fellaini, ki ga po neuspešnem letu igranja za Manchester United, ta je zanj Evertonu odštel skoraj 35 milijonov evrov, želijo pri Napoliju. Na izhodnih vratih naj bi bil pri rdečih vragih tudi Japonec Shinji Kagawa. Na Apeninski polotok pa naj bi se preselil tudi obetavni nizozemski reprezentant Stefan de Vrij. Branilec naj bi že danes opravil zdravniški pregled pri Laziu, Rimljani pa bodo zanj Feyenoordu za 22-letnika plačali 8,5 milijona evrov.

Sklenjen pa je že bil prestop člana izbrane vrste Bosne in Hercegovine Muhameda Bešića, ki se bo pridružil Evertonu. "Na položaju branilca in zadnjega vezista je igral izjemno," je novega člana svojega kluba pohvalil trener Roberto Martinez.

Manj razlogov za zadovoljstvo pa ima trener Emilio Ferrara. Tega so pri Racing Genku, ki je v zadnjih 15 letih trikrat osvojil belgijsko prvenstvo, odpustili po vsega eni tekmi na klopi. Genk je v gosteh z 1:3 klonil pri ekipi KV Mechelen, rezultat pa je vodstvo Genka označilo kot presenetljivo slab.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.