Šport > Nogomet
16 ogledov

Preobrat: Pečnik ostaja na Marakani

Nejc Pečnik Triglav Crvena zvezda prijateljska tekma Bonifika Simon Maljevac
Slovenski reprezentant bo očitno še naprej nosil dres beograjske Crvene zvezde.

Po poročanju beograjskega B92 se je Nejc Pečnik s klubskim vodstvom že dogovoril za obnovitev sodelovanja. Crvena zvezda se trenutno nahaja na pripravah v Čatežu, kjer je Pečnik tudi obiskal bivše (bodoče) soigralce in očitno sklenil nov dogovor z aktualnimi srbskimi prvaki.

Beograjčani Pečniku še vedno dolgujejo več plač za lansko sezono, a Slovenec po koncu preteklega tekmovalnega obdobja ni želel prekiniti pogodbe na škodo kluba. Pečnik je bil pripravljen počakati na ugodno ponudbo zanj in za klub, dolg do slovenskega reprezentanta pa bi se nato poplačal z ustreznim delom odmerjene odškodnine (nesojenega) novega delodajalca. Ker nobena od ponudb, ki jih je Zvezda prejela, ni zadovoljila Pečnika, se je odločil, da bo ostal na Marakani, poroča B92.

"Ves čas sem spremljal novice iz kluba, kot da nikoli nisem odšel," je v ponedeljek zvečer dejal Pečnik. "V ekipi je veliko dobrih nogometašev in nikakor ne mislim, da sem Zvezdi nujno potreben. Lahko le zaostrim konkurenco. Bilo je nekaj ponudb, toda nobena možnost ni bila boljša od Zvezde, ki jo nosim v srcu," je dodal 28-letnik. 

Eden ključnih mož

Vsestranski vezni igralec se je nekdanjim evropskim prvakom pridružil pred letom dni na pobudo trenerja Slaviše Stojanovića, ki je s svojimi varovanci v lanski sezoni prekinil šestletno dominacijo sosednjega Partizana v državnem prvenstvu. V šampionski ekipi je bil tudi slovenski branilec Dejan Kelhar. Stojanovića je na trenerskem stolčku sedaj nadomestil Nenad Lalatović, z mesta predsednika je odšel tudi legendarni Dragan Džajić. V letošnji sezoni bo v srbski Jelen Super ligi sicer igral še en varovanec Srečka Katanca, Branko Ilić je namreč okrepil prav večnega tekmeca zvezdašev - Partizana. 

Pečnik je kariero začel v Celju, kjer je preživel sedem sezon, nato pa se je leto dni udejstvoval pri praški Sparti. Zatem je odšel v portugalski Nacional, od tam pa na posojo v ruski Krilja Sovjetov. V lanski sezoni je bil eden ključnih mož Zvezde pri pohodu k naslovu. Sredi sezone se je po poškodbi soigralca Marka Petkovića preselil na desni bok in tudi tam blestel. Za slovensko reprezentanco je debitiral leta 2009, igral na SP 2010, skupno pa zabil štiri gole na 24 tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.