Šport
51 ogledov

Čustveni Nadal do drugega zlata na OI

Rafael Nadal EPA
Rafael Nadal je po osmih letih znova osvojil olimpijsko zlato kolajno.

Rafael Nadal je s prijateljem iz otroštva Marcom Lopezom prišel do zlatega odličja v konkurenci parov. V finalu sta Španca s 6:2, 3:6 in 6:4 premagala romunska teniška igralca Florina Mergeo in Horiaja Tecauja. Dvoboj je trajal dve uri in 26 minut. To je bila sicer prva romunska kolajna na olimpijskih teniških turnirjih. Bron sta osvojila Američana Steve Johnson in Jack Sock, ki sta premagala kanadsko navezo Daniel Nestor/Vasek Pospisil.

Nadal, ki je v svoji karieri osvojil 14 turnirjev za grand slam, je prišel do svoje druge olimpijske zlate kolajne, pred osmimi leti jo je osvojil v konkurenci posameznikov v Pekingu. Za pšpanskim teniškim asom je sicer naporen dan, saj se je tudi med posamezniki prebil v polfinale, v četrtfinalu je premagal domačina Thomaza Belluccija.

Nadal v svoji karieri ni odigral veliko dvobojev v konkurenci parov, doslej je osvojil le devet turnirjev, od tega štiri v partnerstvu z Lopezom. V tem letu do prihoda v Rio Španca skupaj nista odigrala niti enega dvoboja.

Nadal je postal kot komaj četrti udeleženec teniških olimpijskih turnirjev z naslovoma v posamični konkurenci in konkurenci dvojic, po ameriških sestrah Sereni in Venus Williams ter Čilencu Nicolasu Massuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.