Šport
1349 ogledov

Čustveno! Enoroki borec na debiju na najvišji sceni do velikanske zmage

Nick Newell Reševalni pas/Twitter
Da se trud in vztrajnost izplačata, je dokazal enoroki borec Nick Newell, ki se je pri 33 letih prvič predstavil na veliki sceni ter na Bellatoru 225 v prvi rundi premagal Coreya Browninga.

"Rekel sem, da mi bo uspelo! Rojen in vzgojen sem v Connecticutu, kjer mi je mnogo ljudi govorilo, da mi ne bo uspelo. 'Ne spadaš sem, saj si rojen z eno roko, nisi ti za najvišjo ligo!'. No, uganite! Zmagal sem! Jaz sem v Bellatorju!" je bil čustven enoroki borec Nick Newell po svoji zmagi na debiju na Bellatoru 225.

Pred domačim občinstvom v rodnem Connecticutu je Newell na najlepši možni način okronal svoj debi v znameniti ameriški organizaciji. V Bellatorovo kletko se je spustil proti Coreyu Browningu ter dominiral od samega začetka borbe, nato pa mu je ob ogradi uspelo priti do ugodne pozicije ter hitro na tleh izvesti "arm triangle choke" za veliko zmago.

Kljub temu, da ga je Newell stiskal le z "eno in pol roke", se njegov nasprotnik ni uspel rešiti iz te situacije, tako da je enoroki borec povsem zasluženo slavil po 3 minutah in 15 sekundah prve runde. Vztrajni Nick je tako dokazal, da je kljub veliki pomanjkljivosti pripravljen za velike stvari.

"Cenim vse, kar je Bellator napravil zame, toda zagotovo se ne bom sprijaznil zgolj s tem. Ne bom si rekel: 'Oh, glavno da sem podpisal za Bellator. Zdaj lahko vstopim v kletko in pustim, da me razbijejo.'. To bi bilo nesprejemljivo," je po boju povedal Newell, ki je sicer podpisal pogodbo le za eno borbo, toda s takšnim nastopom dokazal, da si zasluži še kaj več.

Nick Newell | Avtor: Profimedia Profimedia

Življenjska zgodba borca Newella, rojenega v Milfordu, se lahko opiše zgolj z besedami "neverjetna moč volje". "Notorious" Newell se je namreč rodil ter odraščal brez leve roke, kar pa mu ni preprečilo, da bi se priključil srednješolski ekipi rokoborcev.

"Ko sem opravil svoj prvi trening, sem se počutil grozno, nemočno. Želel sem tistega trenutka odnehati, toda mati mi tega ni dovolila. Namesto da bi obupal, sem začel silovito trenirati," je začetek svoje poti opisal Newell, kateremu je bil glavni vzornik Jim Abbot, nekdanji metalec pri New York Yankees, ki se je rodil brez desne roke.

Newell je nato tekom svoje srednje šole naravnost dominiral ter pred odhodom na kolidž zbral že več kot 300 zmag. Tam je nato postal cimer z današnjo zvezdo WWE, Curtom Hawkinsom.

"S Curtom sva rada pogledala borbo prostega stila, toda on ni bil zagrižen navijač. Spoznal se je na vse, toda to ga ni veselilo. Toda vseeno mi je pomagal vstopiti v ta svet. Vsak teden sva gledala Monday Night Raw in nato me je enkrat vprašal, če bi pogledala to novo oddajo Ultimate Fighter. Zanimalo me je, kaj to je. Gledal sem takšne boje že prej, toda šele po tej oddaji sem pomislil, da bi se moral začeti ukvarjati s tem," je svojo pot proti Bellatoru opisal Newell.

"Na začetku je bilo zelo težko. Ne zato, ker ne bi mogel zmagati, ampak zato, ker se mnogi niso želeli boriti z menoj. Za nih je bila to 'lose-lose' situacija, saj bi s porazom ogromno izgubili, medtem ko bi bila zmaga zgolj nekaj vsakdanjega."

Nick Newell | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Nicku je kljub začetnim težavam uspelo! V amaterski karieri je imel razmerje petih zmag in enega poraza. Leta 2011 je nato podpisal za Xtreme Fighting Championship, kjer je pokazal ves svoj talent ter profesionalno kariero začel z neverjetnih 12:0, preden ga je v nesrečnem 13. dvoboju premagal Justin Gaethje, današnja zvezda UFC-a.

Sledili sta še dve zmagi, po slavju nad Tomom Marcelinom pa je leta 2015 najavil svojo upokojitev, toda že čez tri leta je ponovno vstopil v ring, proti Sonnyju Luqueju ter spet slavil. Takrat ga je opazil znameniti predsednik UFC-a Dana White, ki mu je na Contender Series ponudil priložnost proti Alexu Munozu, ki pa se je po odločitvi sodnikov vendarle izkazal za premočnega.

Toda poraz z Munozom je hitro prebolel ter se vrnil z zmago nad Castillem z davljenjem. Morda zveni nekoliko neverjetno, toda enoroki borec je do sedaj v profesionalni karieri zabeležil že enajst zmag po predaji nasprotnika. Prav zmaga nad Castillem pa mu je omogočila največjo borbo v karieri. Ni uspel priti do UFC-a, toda uspelo mu je podpisati pogodbo za en borbo z Bellatorjem, katero je izkoristil na najboljši možni način.

Nick Newell | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.