Šport
55 ogledov

Čvrsta obramba prinesla drugo zmago

hokej Olimpija Saša Despot
Čeprav niso blesteli, so hokejisti Telemach Olimpije sinoči na domačem ledu v 8. krogu Lige Ebel s 3:1 ugnali Sapo Fehervar in prišli do druge zmage v letošnji sezoni.

"Branilci so opravili pomembno delo, saj so večkrat blokirali strele nasprotnikov in mi na ta način olajšali delo. Ni takšna težava, če nasprotnik proti tvojemu golu sproži veliko strelov, bolj pomembno je, da ne strelja iz čistih priložnost. Tokrat smo bili v obrambi zelo zbrani, kar nam je prineslo zmago," je bil s predstavo svojih soigralcev zadovoljen vratar Telemach Olimpije Andy Chiodo.

Zadnjeuvrščeni zmaji so se proti Madžarom nekajkrat znašli v težavah, a je Chiodo odlično opravil svoje delo in dokazal, da je prava okrepitev za mlado moštvo, ki ima v svoji igri zaenkrat še precej nihanj. Tudi Anže Ropret se zaveda, da je glavni adut Ljubljančanov obramba: "Smo moštvo, ki ne dosega veliko zadetkov, tako da je zelo pomembno, kako opravimo svoje obrambne naloge. Tokrat si nismo privoščili večjih napak in prejeli smo le en zadetek."

24-letni napadalec je z zadetkom na začetku tretje tretjine dokončni strl odpor Sape, ki do konca dvoboja ni resneje zapretila: "Prišel sem do ugodnega položaja za strel in zadel, to je vsa umetnost. Privoščili si bomo nekaj počitka, nato pa moramo garati naprej. Vemo, da nam rezultat prinaša le disciplinirana igra."

Banham poražen iz Ljubljane

Napadalec madžarskega moštva Frank Banham, ki je pred leti nosil zeleno-beli dres, je Ljubljano zapustil slabe volje: "Nikakor nismo ujeli pravega ritma. Ljubljančani so bili vedno en korak pred nami, svoje pa je naredil tudi razpoloženi domači vratar. Po tem porazu smo malce izgubili stik z vodilnimi moštvi in zato moramo čim prej začeti zmagovalno serijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.