Šport
32 ogledov

Da le ne bi bilo blokad in bolečin

Gasilska pred odhodom v Levi in nato na ameriško turnejo. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Tina Maze je sezono začela dobro. In drugi? Ana Drev in Maruša Ferk z blokado, Aleš Gorza z bolečinami v hrbtu. Bo v Leviju drugače? Tam bo nastopil Mitja Valenčič, ki je še najbolj optimističen.
Tina Maze je bila na prvi tekmi šesta, a obljublja: "Na naslednjih tekmah bom poskušala pokazati še več." Več o Tini preberite tukaj.

Po veleslalomskem uvodu v Söldnu smučarje in smučarke najprej, 13. in 14., čaka slalom v Leviju, nato pa bodo konec meseca na vrsti še hitre discipline. Medtem ko ženska ekipa za uvodni slalom v Leviju še ni določena, pa je vodja moškega dela tehnične reprezentance Pavli Čebulj že določil moško ekipo, ki bo imela slalomski prvenec v novi sezoni 14. "Na Finsko bodo potovali Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Matic Skube, Miha Kürner in Mitja Dragšič, ki kažejo tudi najboljšo pripravljenost. V zvezi s samimi pripravami pa imamo več težav. Vreme nam namreč trenutno ni najbolj naklonjeno. Vsi se ubadamo z enakimi težavami. Na Mölltalu so imeli zelo težke pogoje, padal je moker sneg. Jutri gremo tja in bomo videli, kaj se da narediti. Tam bosta celotni avstrijska in nemška ekipa in s skupnimi močmi bomo poskušali pripraviti progo, da bi lahko opravili finalno pripravo še pred Levijem," je napovedal Čebulj.

Trenutno je moj poglavitni cilj, da hrbet spravim v stanje, ko me ne bo več bolelo.
Aleš Gorza

Prvo ime moške slalomske ekipe je Mitja Valenčič, ki prav neučakan ni, se pa že veseli Levija: "Priprave so bile dolge, naporne, in kar se mene tiče, uspešne, zato je že čas, da se začne tudi slalomska sezona in se kar veselim prve tekme." Moški uvodnega veleslaloma na ledeniku Rettenbach zaradi težav organizatorjev z vremenom niso imeli. Je pa spodbuden zlasti nastop prve slovenske veleslalomske violine Aleša Gorze, ki je v opravljeni prvi vožnji z visoko startno številko vpisal 22. čas. Gorza je vesel zaradi potrditve forme, hkrati pa je bil jezen, ker so se ponovile stare težave s hrbtom. "Tekma v Söldnu je bila dober pokazatelj, da smo delali dobro, da sem pripravljen in da lahko z optimizmom zrem v nadaljevanje sezone. Moj poglavitni cilj trenutno je, da hrbet spravim v stanje, ko me ne bo več bolelo. Mislim, da sem s terapijo in kondicijskim treningom na pravi poti in da bom do 16. novembra, ko se odpravljam čez lužo v Nakisko na treninge superveleslaloma, hrbet znova spravil v optimalno stanje."

Drevova in Ferkova sta nastopili z blokado oziroma s spomini izpred nekaj let. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje in da blokade ne bo več.
Jernej Koblar
Jernej Koblar, trener slovenske ženske vrste v tehničnih disciplinah, upa, da bodo smučarke na naslednjih tekmah uspešnejše. Na uvodni tekmi svetovnega pokala v novi sezoni v Söldnu je bila v finalu le Tina Maze, ki ima svojo ekipo, Ana Drev in Maruša Ferk pa v drugi vožnji veleslaloma nista nastopili. "Dekleta napredujejo, kar je tudi naš cilj. Manjka nam kakšen spomladanski trening po koncu lanske sezone. Želimo si in delamo za to, da bi bila dekleta boljša na začetku decembra, ko se začne prava sezona. Sölden je bila nekakšna orientacijska točka. Po tej tekmi smo naredili nekaj manjših sprememb pri treningu. Drevova in Ferkova sta nastopili z blokado oziroma s spomini izpred nekaj let. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje in da blokade ne bo več," je pojasnil Koblar. Dejal je, da bodo ekipo za Levi določili po treningu na Mölltalu. V ekipi še vedno ni Ilke Štuhec, mladinske svetovne prvakinje v slalomu in kombinaciji (2007) ter v smuku (2008): "Moje zdravstveno stanje se izboljšuje. Moram še delati vaje, da bodo okrepile mišice. Upam, da bom čim prej na snegu. Težko je predvideti, kako bo vse skupaj potekalo, a glavni cilj sezone je, da popolnoma okrevam ne glede na to, ali bom odpeljala kakšno tekmo ali ne. S Smučarsko zvezo Slovenije smo se dogovorili, da bom, dokler bom poškodovana, trenirala sama."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.