Šport
35 ogledov

Dahlem ne izgublja upanja

Fabian Dahlem Saša Despot
Tudi dvoboj z Bolzanom ni prinesel veselja v slačilnico hokejistov Telemach Olimpije, ki po minimalnem porazu (1:2) z aktualnimi prvaki ostajajo na dnu lestvice lige Ebel.

"Fantje so se srčno borili in bili vseskozi blizu nasprotniku. Na žalost sreča ni bila na naši strani. Nekajkrat bi lahko boljše reagirali na odbite ploščke in še bolj ogrozili vrata Bolzana, vendar se nam ni izšlo. Prepričan sem, da se bo vse skupaj kmalu obrnilo na našo stran," je bil po koncu dvoboja optimističen ljubljanski trener Fabian Dahlem, ki očitno izgublja zaupanje moštva, pa tudi vse redkejših privržencev zmajev.

Tudi z dvema več ne gre

Domačini so bili v prvi tretjini povsem razglašeni, tako da so bili lahko celo zelo zadovoljni z le minimalno prednostjo gostov. Ti so drugi zadetek dosegli že v uvodni minuti druge tretjine, nato pa so se Ljubljančani vendarle prebudili, vendar zadetka niso dosegli niti ob igri z dvema igralcema več. 

Tik pred odhodom na drugi odmor je za znižanje gostujoče prednosti vendarle poskrbel Tom Zanoški, v zadnjem delu dvoboja pa so izkušeni gostje suvereno obranili svoja vrata in prišli do zaslužene zmage.

Povratek na tivolski led

Zmage proti matičnemu klubu se je v dresu Bolzana razveselil tudi Žiga Pance, ki priznava, da njegovo moštvo še ni v takšni formi kot ob lanskem zmagovitem zaključku prvenstva: "Tekme nismo odigrali na posebej visokem nivoju. Menim, da znamo igrati precej boljše, morda pa se je poznalo, da smo malce zamudili na tekmo, tako da se nismo uspeli dobro ogreti."

Slovenski reprezentant je kljub vsemu užival na tivolskem ledu: "Vedno se je lepo vrniti v dvorano, v kateri sem preživel večino svoje mladosti. Letos smo zelo pozno sestavili ekipo, kar se je poznalo predvsem na začetku lige prvakov. Nato je trener prevetril napadalne trojke in dobili smo novo energijo. Igramo bolj disciplinirano in dihamo kot ekipa, kar je v tem trenutku najbolj pomembno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.