Šport
25 ogledov

Dale Oen umrl zaradi zamašene arterije

Alexander Dale Oen EPA
Svetovni prvak v plavanju Norvežan Alexander Dale Oen je po ugotovitvah zdravniške ekipe umrl za posledicami srčnega zastoja. Tragedija se je zgodila med pripravami na olimpijski nastop v ZDA.

Svetovni prvak v plavanju Norvežan Alexander Dale Oen, ki je pred dobrim mesecem nenadno umrl med pripravami na olimpijski nastop v Združenih državah Amerike, je po poročanju zdravniške ekipe umrl za posledicami srčnega zastoja zaradi zamašene arterije, do katerega je že pred tem prišlo zaradi več manjših srčnih infarktov.

Dale Oen je osvojil naslov na 100 metrov prsno na svetovnem prvenstvu 2011 v Šanghaju in je bil eden od velikih norveških upov za olimpijsko kolajno v Londonu. Nesrečnega plavalca so našli nezavestnega na tleh v kopalnici po treningu 30. aprila v Flagstaffu v zvezni državi Arizona. Na treningu se je še povsem dobro počutil.

"Rezultati preiskave so za nas presenetljivi in skorajda neverjetno je, da je imel 26-letni športnik tako resne težave s srcem," je obdukcijo komentiral vodja zdravniške ekipe norveških plavalcev Ola Ronsen.

Komentarjev 1
  • Jaoming 08:21 13.junij 2012.

    Hm kje so že olimpijske igre?