Šport
17 ogledov

Dallas slavil po 17 zaporednih točkah

Indianapolis Colts EPA
Znani so četrfinalisti lige NFL. V tako imenovano finale divizij sta se kot zadnja prebili še moštvi Indianapolis Colts in Dallas Cowboys.

V Indianapolisu so Coltsi gostili ekipo Cincinnati Bengals. Po zmagi Baltimore Ravens prejšnji večer je sicer že bilo jasno, da bo zmagovalec te tekme v naslednjem krogu odšel na gostovanje k ekipi Denver Broncos.

Coltsi so se prvi dokopali do točk, potem ko je v končno cono pritekel Dan Harron, a je rezultat 
hitro izenačil tekač Bengalsov Jeremy Hill. Na začetku druge četrtine se je nato poškodoval steber obrambe gostov Ray Maualuga, po tem udarcu pa si Bengals niso opomogli. Solidno so 
se sicer držali do konca prvega polčasa, ki se je po dveh zadetih strelih Coltsov ter enem 
Bengalsov končal s 13:10. Prosti strel, ki ga je zadel Mike Nugent za Cincinnati je bil dolg kar 
57 jardov, s čimer je postavil osebni rekord.

V drugem polčasu je povsem dominirala ekipa Coltsov, ki Bengalsom ni dovolila niti točke. S touchdownom Donteja Moncriefa ter zadetima prostima streloma Adama Vinatierija je tekmo mirno pripeljala do konca.

"Vsekakor sem zelo navdušen nad zmago. Kapo dol našemu dvanajstemu igralcu – navijačem. Bili so neverjetni skozi celotno sezono. Ne morem se jim dovolj zahvaliti. Kapo dol pa tudi Cincinnatiju, ki ima za sabo odlično leto. Imajo odličnega trenerja, osebje ter ekipo. Igrajo zelo dobro, tako da sem izjemno ponosen na svoje fante, da jim je uspelo zmagati," je po tekmi dejal trener Indianapolisa Chuck Pagano.

Od 7:20 do zmage s 24:20 

Na tekmi v Dallasu med domačimi Kavboji in gostujočimi Levi iz Detroita sta se spopadli izjemna obramba ter zelo dober napad. Obramba Lionsov velja za eno izmed najboljših v ligi, dodatno samozavest pa je dobila po informaciji, da njen vodja Ndamukong Suh ne bo kaznovan s prepovedjo igranja. Na drugi strani je stal izvrsten napad Kavbojev, ki ima v svojih vrstah Tonyja Roma, DeMarca Murraya in Deza Bryanta.

Tekmo so bolje odprli Levi iz Detroita. Njihova obramba je brez težav zaustavljala napad 
Dallasa, izkazal pa se je tudi napad gostov, saj je Golden Tate z lahkoto stekel v končno cono po lepi podaji Matthewa Stafforda. Že v naslednjem napadu Levov se je Reggie Bush po odličnem blokiranju soigralcev prerinil v končno cono. Gostje so tako vodili že s 14:0. Nato so do točk prišli tudi Kavboji, ko se je v končni coni znašel Terrance Williams, potem ko je ujel podajo Roma za 76 jardov. Pred iztekom polčasa je za Leve Matt Prater zadel še prosti strel in na premor se je odšlo ob rezultatu 7:17.

Drugi polčas se je začel zelo razburljivo, saj je Kyle Wilber prestregel podajo Stafforda in napad Cowboysev je prišel na igrišče oddaljen le 19 jardov od končne cone Detroita. Toda obramba gostov je zdržala ter prisilila Dallas v prosti strel, katerega pa je Dan Bailey zgrešil. Z zadetim strelom Praterja so nato vodstvo še za tri točke povečali igralci Detroita. 

Kasneje so Kavboji po tretjem poizkusu ostali za jard prekratki. Trener Jason Gerrett se je odločil tvegati ter igrati na četrtem poizkusu, to pa se je domačim zelo obrestovalo, saj je DeMarco Murray dosegel touchdown za rezultat 14:20. Kavboje je nato še bolj približal Bailey, ki se je z zadetim prostim strelom dolgim 51 jardov odkupil za prejšnjo napako.

DeMarcus Lawrence, Matthew Stafford  | Avtor: EPA EPA
Detroit je nadaljeval s slabo igro v drugem polčasu. Punt Sama Martina je bil dolg le 10 jardov, s tem pa je Dallasu omogočil zelo ugodno izhodišče za nov napad. Cowboys so še enkrat morali odigrati četrti poizkus, tudi tokrat uspešno, Jason Witten ujel žogo za nov prvi poizkus. Po zaključeni podaji Roma na Williamsa za nov touchdown so nato igralci Dallasa prvič na tekmi povedli (24:20). Do konca tekme sta ostali le še dve minuti in pol, Detroit pa je za zmago nujno potreboval touchdown.

A Staffordu so žogo izbili iz rok, prilastil pa si jo je DeMarcus Lawrence. Ta bi moral z žogo zgolj poklekniti in naloga bi bila opravljena, a tega ni storil, kasneje pa jo je tudi sam izgubil. Levi so tako prišli še do ene priložnosti za napad. Lawrence je nato svojo napako popravil, ko se je na četrtem poizkusu Detroita prebil do njihovega podajalca, ga podrl ter mu hkrati tudi izbil žogo, do katere se je nato tudi sam dokopal. Tekme je bilo konec.

Liga NFL, končnica:

Konferenca AFC:
Pittsburgh Steelers (3) : Baltimore Ravens (6) 17:30 (3:0, 6:10, 0:10, 8:10)
Indianapolis Colts (4) : Cincinnati Bengals (5) 26:10 (7:7, 6:3, 10:0, 3:0)

Sobota ob 22.35:
New England Patriots (1) - Baltimore Ravens (6)

Nedelja ob 22.40:
Denver Broncos (2) - Indianapolis Colts (4)

Konferenca NFC:
Dallas Cowboys (3) : Detroit Lions (6) 24:20 (0:14, 7:3, 7:3, 10:0) 
Carolina Panthers (4) : Arizona Cardinals (5) 27:16 (10:0, 3:14, 14:0, 0:2)

Nedelja ob 2.15:
Seattle Seahawks (1) - Carolina Panthers (4)

Nedelja ob 19.05:
Green Bay Packers (2) - Dallas Cowboys (3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.