Šport
27 ogledov

Damjan drugi, trije med deset!

Jernej Damjan bo v prihodnji sezoni treniral neodvisno od slovenske reprezentanc Žurnal24 main
Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je na tekmi poletne velike nagrade v kazahstanskem Almatiju osvojil drugo mesto. Zmagal je Norvežan Anders Bardal, tretji pa je bil Čeh Antonin Hajek.

Matjaž Pungertar je pristal na sedmem mestu, Andraž Pograjc na devetem, Anže Semenič na 16., Nejc Dežman pa na 20. V finalno serijo se z 31. daljavo velike naprave ni uspelo uvrstiti Roku Justinu.

Jernej Damjan z današnjim drugi mestom tri tekme pred koncem poletne sezone le še za točko zaostaja za trenutno vodilnim Nemcem Andreasom Wellingerjem (340).

Eva Logar tik pod zmagovalnim odrom

Predzadnjo letošnjo tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih je v kazahstanskem Almatyu (HS 106) dobila Japonka Sara Takanashi (102,0 m; 105,5 m), ki je tako že pred jutrišnjo zadnjo tekmo postala zmagovalka letošnjega poletnega "svetovnega pokala". Najbolj se ji je uspela približati Francozinja Coline Mattel, tretja pa je bila Japonka Yurina Yamada.

Tokrat je Slovenijo najuspešneje zastopa Eva Logar na četrtem mestu. Katja Požun je bila šesta, Urša Bogataj sedma, Špela Rogelj osma in Maja Vtič 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.