Šport
17 ogledov

Damjan: "Po lanski smoli mi je letos uspelo"

Jernej Damjan Simon Maljevac
Še pred zadnjo tekmo poletne velike nagrade smučarskih skakalcev v Klingenthalu je bilo jasno, da bo prestižno lovoriko osvojil slovenski as Jernej Damjan, ki je danes svoje občutke po velikem zmagoslavju predstavil na posebni tiskovni konferenci v Ljubljani.

"Velikih sprememb v primerjavi s prejšnjo sezono ni bilo, le na zadnji tekmi sem imel manj smole kot lani. Na poletni nagradi sem nastopil, ker potrebujem večje število tekem, da pridem v formo. Po lanski smoli mi je končno uspelo, apetiti za zimo pa ostajajo enaki, saj je svetovni pokal posebna zgodba," je na druženju z novinarjii ob podpisu podaljšanja pogodbe s sponzorjem Sberbank povedal prvi Slovenec, ki je osvojil poletno veliko nagrado v smučarskih skokih.

Jernej Damjan je preizkušnjo v Klingenthalu zaključil na četrtem mestu, v skupnem seštevku pa je imel 59 točk prednosti pred Norvežanom Phillipom Sjoeenom, kar je bil pravšnji razlog za tradicionalno torto in šampanjec.

Glavni trener Goran Janus je zadovoljen z opravljenim delom v poletnih mesecih: "Poletna sezona je bila zelo dolga. Začeli smo v prvih dneh julija, glavno pozornost pa smo posvetili veliki nagradi. Jernej si seveda zasluži vse pohvale za skupno zmago, prislužili pa smo si tudi sedmo kvoto za nastop v svetovnem pokalu. Sedaj se bomo posvetili pripravam na zimo, večino dela pa bomo opravili v domačem okolju."

Prevc ne dela panike

Nosilec dveh olimpijskih kolajn iz Sočija Peter Prevc poleti ni blestel: "Lahko bi bilo boljše, pa tudi slabše. Začel sem dobro, v zadnjem mesecu pa se mi ni izšlo po pričakovanjih. Kljub temu ne bom delal panike, temveč se bom posvetil treningom. Menim, da sem napredoval pri kondiciji, poleg tega pa sem pridobil pri fizični moči. Potrebno bo postoriti še nekaj malega pri tehniki, česar se bom lotil v sodelovanju s trenerji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.