Šport
52 ogledov

Damjan: Tole je bilo pa takooo dolgočasno!

Jernej Damjan Simon Maljevac
Jernej Damjan bo moral naslednji mesec na operacijo kolena. Sezona je bila sicer zanj dolgočasna.

Za Jernejem Damjanom je neuspešna sezona, ki jo je v veliki meri zakrivila tudi poškodba. "Imel sem že težave s koleni, ampak malenkostne. Saj tudi ta je malenkostna, a problem je v tem, da se vleče. Prej so bile vezi, te se celijo, meniskus se pa ne. Bo pač treba na operacijo. Poškodba levega meniskusa me je zdaj začela že toliko ovirati, da mi je začel trdeti tudi desni kolk, nisem izgubil le malce gibljivosti. Na skakalnici me je začelo kriviti postrani z mize in je bilo treba nekaj narediti. Zdaj me čaka operacija, kolk bo nato treba nazaj razgibati in nato naprej v novo sezono," je svoje trenutno zdravstveno stanje opisal slovenski skakalec.

Operacija ga čaka 20. aprila. "Za poletno sezono bo že vse normalno. Zdaj grem prvič na kakšen poseg, kar je lepo po tolkih letih, bom videl, kako bo šlo. Računam pa, da bom poleti že povsem nazaj. Žal pride tudi do tega. Pri alpskem smučanju je tega še več. Tam so zdaj že kar navajeni, da je v povrečju treba izpustiti vsako tretjo sezono. Jaz sem imel več sreče, za mano je 13 sezon v svetovnem pokalu. Ko pride ena takšna, je to zelo čudno, sprašuješ se kaj zdaj. Ampak sem se sprijaznil."

Planica mu tokrat prinaša mešane občutke: "Težko, saj bi bil jaz tudi gor. To mi da vedeti, da imam še vedno veliko željo. Mogoče pa je vse skupaj celo dobro, naslednje leto bom morda imel še toliko večji zagon."
 
Navdušen pa je bil nad petkovo predstavo Petra Prevca in Roberta Kranjca: "Peter je v prvem skoku malce kiksnil, čeprav nisem videl tako dobro, da bi lahko to trdil. Po televiziji je vseeno drugače gledati kot v živo. Če gledaš v živo, slabše vidiš. Peter je daleč pred vsemi v tej sezoni, za Robija pa velja, da ko leti +200, je vedno nekje spredaj. Petru se vidi, da je povsem sproščen. Skače le še za užitek, v tej sezoni je naredil že prav vse. Če sem čisto iskren, je bila sezona malce dolgočasna. Pero je bil fenomenalen, odličen, ampak bilo je 'boring'. Da ne bo pomote, seveda mu privoščim. A imam raje ostre boje na nož, boje na meji, da nikoli ne veš, kaj bo bilo. To rad gledam. Ko že od začetka veš, kaj se bo zgodilo, to res ni zanimivo. Enako je s filmi. Rad gledam tiste, ki so zanimivi."
 

"Kar se letos dogaja je vav" 

Vzdušje v Planici ga je fasciniralo: "To je noro. To kar se letos dogaja je vau. Res noro, sem brez besed. Upam, da se bo to ponavljalo tudi v naslednjih letih in to tudi takrat, ko bo na vrhu še kdo drug kot Prevc."
 
V Zadnjem času se je Damjan sicer preizkusil tudi kot komentator na televiziji: "Planet TV mi je dal možnost, da se v tem preizkusim. Bilo je 'luštno'. Sem užival, a se mi vseeno zdi, da ne moreš biti kar najboljši čez noč. Tudi s sokomentatorjem sva se nekako prvič takrat videla, bilo bi lažje, če bi to delala dva človeka, ki se dlje poznata in imata več izkušenj. Lahko bi izpadlo boljše, ampak bilo mi je luštno."
Komentarjev 5
  • Tomi Šmerc 23:53 19.marec 2016.

    Damjan verjem da je tvoje komentiranje na Planet Tvju velik bolj dolgočasno od Prevčeve sezone :D

  • Avatar care
    care 08:55 19.marec 2016.

    Za poletno sezono bo že vse normalno hahaha.Toti pajac tekmuje poleti takrat ko so vsi na dopustu hehe.

  • dvido977 08:50 19.marec 2016.

    DAJ DAMJAN NE BLUZI , CE JE TEBI DOLGOCASNO SE NE POMENI DA JE NAM VSEM OSTALIM , KO NAM JE PETER CAR . IN TUDI TEBI BI LAHKO BIL !