Šport
22 ogledov

Danes Čopovo slovo na Ljubljanici

Iztok Čop Luka Špik olimpijske igre London 2012 Stanko Gruden/STA
Slovenski športnik z največ trofejami v obdobju po osamosvojitvi, veslač Iztok Čop, se bo od svojih navijačev poslovil danes ob 19. uri v Trnovskem pristanu v Ljubljani.

Družbo mu bodo delali tekmeci in prijatelji iz njegove dve desetletji dolge veslaške kariere, tudi njegov partner iz dvojnega dvojca Luka Špik, s katerim je dosegel največje uspehe.

Na reprizi tekmovanja Čop challenger, ki je pred leti ob koncih sezon redno gostovalo  v Ljubljani, se bodo nocoj v Ljubljani predstavili tudi njegov verjetno največji prijatelj v veslanju Norvežan Olaf Tufte, češki velikan veslanja Vaclav Chalupa, sloviti Estonec Juri Jaanson, nemška dobitnika medalj z olimpijskih iger Peter Hölzenbein in Marcel Hacker, Italijan Rosano Galtarosa in že omenjeni Špik.

Tekmovalci bodo nastopali tako na Ljubljanici kot tudi na ergometrih, kjer se bodo lahko z veslaškimi asi pomerili tudi najboljši rekreativci. Med drugim bodo na ergometrih nastopili nekateri slovenski športni novinarji in športni legendi alpska smučarka Mateja Svet in hokejist Rudi Hiti.

V soboto bo Čop s prijatelji med državnim veslaškim prvenstvom zaveslal tudi na Bledu, predvidoma okrog 15. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.