Šport
40 ogledov

Iztok zapel Luki "Ti si moj sonček"

Sprejem olimpijcev na Kongresnem trgu
1/47
Boštjan Tacol
Od ministra do predsednika, nato še k županu in na Kongresni trg. Tako je videti današnji dan olimpijcev.

Na Kongresnem trgu je slovensko olimpijsko reprezentanco pozdravila precejšnja množica ljudi, vendar ne takšna kot leta 2010 naše nogometaše, ki so zastopali barve Slovenije na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Zbrane pozdravila Petra Majdič

Na začetku je zbrane pozdravila Petra Majdič, ki je bila na igrah v Londonu v vlogi vodje navijaške skupine Team Slovenia. Dejala je, da jo je najbolj navdušila Urška Žolnir. "Ko sem izvedela za kolajno, sem klicala domov in rekla – zastavo obesit'!" Dodala je, da je kot navijač predvsem mnogo mnogo lažje spremljati igre, kot pa na njih tekmovati.

Luka pel Ti so moj sonček, Primož potrdil, da gre v Rio

Urška Žolnir je spregovorila tudi o svojih navadah, ki so vodile do zlate kolajne. Dejala je, da je bilo predvsem veliko odrekanja in discipline. Njen trener Marjan Fabjan pa je povedal, da je bilo zelo pomembno, da je bilo pred tekmo ob njej čim manj ljudi in strokovnjakov, da se je lahko zbrano pripravila na borbo.

Primož Kozmus je na vprašanje, ali ga lahko pričakujemo čez štiri leta v Riu, odgovoril pritrdilno. "Cilj je Rio in še kaj mimogrede."

Čop pa je tokrat veselo skupaj z zbrano množico zapel Luki Ti si moj sonček. Med drugim je dejal tudi, da si še ni premislil o svoji odločitvi in da je kariero končal. Luka Špik pa je dejal: "Malo me skrbi za Iztoka, kako bo zdaj brez mene. Moje želje pa bodo tudi v prihodnje vsekakor visoke."

Prejeli denarne nagrade OKS

Na Kongresnem trgu so naši olimpijci prejeli tudi denarne Nagrade Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki so si jih zaslužili s svojo uvrstitvijo. Urška Žolnir je prejela 20.000 evrov,
njen trener Marjan Fabjan 16.000 evrov. Primož Kozmus za srebro 17.500 evrov, njegov trener Primož Četrtič pa 14.000 evrov. Rajmond Debevec, ki ga na sprejem ni bilo, je za bron dobil 15.000 evrov, njegov trener Lojze Mikolič 12.000 evrov. Iztok Čop in Luka Špik vsak po 15.000 evrov, njun trener Miloš Janša pa tri tisoč evrov manj.

Dan sprejemov za olimpijce

Že pred tem sta olimpijce, zaposlene v policiji, sprejela tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in generalni direktor policije Janko Goršek. Slabi dve uri kasneje tudi predsednik države Danilo Türk in pred odhodom na Kongresni trg še ljubljanski župan Zoran Janković.

Komentarjev 2
  • mrki 23:40 14.avgust 2012.

    no in Car Zoki je Katanca preimenoval v Srečo Katanec !!! BRAVO - še enega imena si ne more zapomnit !!Srečko Katanec , slovenski nogometaš in nogometni trener, * 16. julij 1963, Ljubljana.nje , nje !!

  • recesija 23:18 14.avgust 2012.

    Pač ritopika, kaj češ!