Šport
22 ogledov

Danes v Londonu štirinajst končnih odločitev

Peter Kauzer olimipjske igre Slovenija London STA
Danes bo na olimpijskih igrah v Londonu nastopila kopica slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, med drugim bosta na sveti travi zaigrala Blaž Kavčič in Polona Hercog. V vodo se bo podal Peter Kauzer, v konkurenci judoistov pa bo nastopil Rok Drakšič. A to še zdaleč ni vse.

polona batagelj | Avtor: Tamino Petelinšek/STa Tamino Petelinšek/STa
Med slovenskimi tekmovalci, ki se bodo potegovali za končno odločitev, bo med kolesarkami le kolesarka Polona Batagelj, ki bo nastopila na 140 km dolgi cestni dirki. Na tatamije bo stopil judoist Rok Drakšič, ki bo dopoldan nastopil v kvalifikacijah kategorije do 66 kg, v primeru uspeha pa ga čaka še popoldanska tekma za uvrstitev. Britanske stavnice Drakšiča uvrščajo visoko.

Slovenci v predtekmovanju

Peter Kauzer | Avtor: Reuters Reuters
V predtekmovanju bosta na slalomu na divijih vodah nastopila svetovni prvak med kajakaši Peter Kauzer, prvi favorit te discipline in kanuist Benjamin Savšek. V bazenu bodo tri Slovenke, v kvalifikacijah na 100 m hrbtno bo plavala Anja Čarman, Tjaša Vozel na 100 m prsno, mlada Mojca Sagmeister pa na 400 m prosto. Tekmovanje bo začel tudi jadralec v finnu Vasilij Žbogar. Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se bo v 1. krogu olimpijskega turnirja v Londonu pomeril z Indijcem Vishnujem Vardhanom, 302. igralcem sveta, ki bo zamenjal poškodovanega nemškega igralca Philippa Kohlschreiberja. Slednji je v soboto zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal nastop. Polona
Blaž Kavčič | Avtor: Reuters Reuters
Hercog
bo lopar prekrižala s Španko Mario Sanchez Martinez, ženski dvojici Katarina SrebotnikAndreja Klepač pa je žreb v prvem krogu namenil gruzijsko navezo Margarita Čahnašvili Ana Tatišvili. V 2. kolu namiznoteniškega turnirja bo začel Bojan Tokić, ki bo igral s 40-letnim Argentincem kitajskega rodu Liu Songom, Saša Golob pa bo nastopila v kvalifikacijah v športni gimnastiki. V 2. krogu se bo igralka badmintona Maja Tvrdy pomerila z Japonko Sajako Sato.

Danes v Londonu štirinajst končnih odločitev

vasilij žbogar london 2012 | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA
Drugi dan olimpijskih iger bodo znani dobitniki medalj v ekipni tekmi lokostrelk, v moškem sabljanju, za olimpijski naslov se bodo pomerili dvigovalci uteži do 56 kg in dvigovalke uteži do 53 kg. Znani bodo tudi olimpijski zmagovalci v judu do 66 kg za moške in do 52 kg za ženske, strelke z zračno pištolo na 100 m in strelke v skeetu. O olimpijskem naslovu bodo odločale kolesarke na cestni dirki, plavalke na 100 m delfin in 400 m prosto ter moški na 100 m prsno in 4 x 100 m prosto. Podelili pa bodo tudi komplet medalj za skoke v vodo, in sicer za ženske v sinhronih skokih s treh metrov.

Preostali športi

katarina srebotnik andreja klepač london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Na sporedu bo 2. kolo moškega dela nogometnega turnirja, moški in ženske v odbojki na mivki bodo pričeli s kvalifikacijami, nastopile bodo ženske lokostrelke v ekipni tekmi v osmini finala, s 1. krogom bodo pričeli boksarji v lahki in velterski kategoriji, predstavili pa se bodo še moški sabljači posamično. S predtekmovanjem pričnejo še moški rokometaši, ženske hokejistke na travi, tekmovalci v konjeništvu v posamični in ekipni dresurni tekmi, veslači v dvojnih dvojcih (lahki vesalači) in v ženskem osmercu, v repasažu pa še enojec, dvojni dvojec, četverec brez krmarja (lahki veslači) in ženski enojec. Plavalci bodo nastopili na 200 m prosto in 100 m hrbtno, v istih disciplinah pa še ženske. S tekmovanjem začnejo še moški odbojkarji, košarkarji in vaterpolisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.