Šport
46 ogledov

Daniela Piedade iz dneva v dan bolje

Daniela Piedade EPA
Pred sobotno prijateljsko tekmo rokometašic Krima s Podravko na mednarodnem turnirju za 9. memorial Vinka Kandije je krožno napadalko Krima Daniele Piedade prizadela možganska kap, stanje 33-letnice pa je stabilno in iz dneva v dan boljše.

Podrobnosti o stanju in rehabilitaciji Brazilke Daniele Piedade bodo v kratkem predstavili na novinarski konferenci, o njenem zdravstvenem stanju pa je v sredo spregovoril direktor Krima Goran Dujić.

"Stanje se je maksimalno stabiliziralo. Tega smo res veseli," je sprva dejal direktor Krima in dodal, da za zdaj o morebitni zamenjavi za Piedadejevo ne razmišljajo. Kakšno je pravzaprav stanje Brazilke, bodo vodstvo kluba in zdravniki spregovorili na novinarski konferenci, ki bo v kratkem; o tem, kako bo potekalo okrevanje letošnje okrepitve Krima, pa je Dujić povedal: "To razen zdravnikov res nihče ne ve. Oni bodo natančno povedali, kako bo potekala rehabilitacija."

Brazilki, ki je bila tudi steber brazilske reprezentance, za katero je nazadnje nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, je po sobotnem ogrevanju pred omenjeno tekmo postalo slabo, rekla je, da ne čuti desne strani, potem pa se je sesedla na klop. Po desetih minutah so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela možgansko kap.

Za sklepe še prezgodaj

"Njeno zdravstveno stanje je bistveno, bistveno boljše, začela se je že pogovarjati. Igralko sem obiskal in je že govorila veliko bolj tekoče. Za zdaj zdravniki sicer še niso povedali, kako bo bolezen vplivala na njeno nadaljnjo športno pot. Za kakršnekoli sklepe je še prezgodaj. Vsi upamo na najboljše," je po neprijetnem dogodku v ponedeljek povedal Dujić.

Brazilska reprezentantka je Ljubljančanke okrepila pred začetkom letošnje sezone, potem ko je deset sezon igrala za dunajski Hypo in je bila na pripravljalnih tekmah prvo orožje trenerja Toneta Tislja v obrambi in v napadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.