Šport
51 ogledov

Đurić osmi na 50 m delfin

Darko Đurić Rio 2016 Darko Đurić/Facebook
Slovenski plavalec Darko Đurić je na paraolimpijskih igrah v Riu v finalu na 50 metrov delfin v kategoriji S5 osvojil osmo mesto. Zmagal je Američan Roy Perkins.

V finalu je bil Darko Đurić s časom 40,92 osmi. Američan Roy Perkins je zmagal s 35,04, drugi je bil Kitajec Shiwei He (35,25), tretji pa na veliko navdušenje domačih navijačev Brazilec Daniel Dias (35,62). Za Đurića je bil današnji nastop drugi na igrah. Na 100 metrov prosto je v kategoriji S4 osvojil peto mesto.

Preizkušnja na 50 metrov delfin ni njegova najmočnejša, tudi zato, ker nastopa v višji kategoriji S5, kjer so tekmovalci z manjšo invalidnostjo. Že dopoldne je postavil tretji najboljši izid na svetu v svoji kategoriji (tudi svetovni rekord je v njegovi lasti), večerni finale pa je tudi opravil brez napake.

"Čas je bil v redu, odplaval sem še bolje kot dopoldne. Vsak start je potrebno oddelati stoodstotno, ne glede na končno uvrstitev. Zame je bila to tudi odlična priprava na naslednjo tekmo, na 200 metrov prosto. V tem trenutku sem oddelal največ, kar sem lahko v delfinu," je po finalu dejal plavalec iz Podbrezij.

Nenavaden uvod v finale

Uvod v finale je bil zanj sicer nekoliko nenavaden - če ga sodnica ne bi opozorila, da ima še slušalke na glavi, bi se te bržkone okopale z njim. "To se mi je zgodilo prvič. Delal sem vizualizacijo in sem popolnoma pozabil, da sem slušalke pustil na glavi. Se zgodi, kaj drugega, kot da mirno skočim v vodo in odplavam, ni bilo mogoče narediti," se je po tekmi Đurić nasmejal zanimivemu dogodku tik pred startom, po katerem je sicer dobil tudi glasen aplavz bučnega občinstva.

Za njim je polovica nastopov v Riu, naslednji je zanj zelo pomemben na 200 metrov prosto, še prej pa bo njegov rojstni dan: v nedeljo bo dopolnil 27 let, a pravi, da še ni čas za proslavljanje: "Čas za 'fešto' bo po igrah, ko bom opravil vse svoje nastope."

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.