Šport
23 ogledov

Debevec v Münchnu do drugega mesta

rajmodn debevec kvalifikacije Stanko Gruden/STA
Edini slovenski predstavnik na letošnjem finalu svetovnega pokala v Münchnu, Rajmond Debevec, je na današnji tekmi z malokalibrsko puško leže osvojil drugo mesto.

Slovenski šampion Rajmond Debevec je v finalu osmerice zadel 209,2, v kvalifikacijah pa 621,7 kroga. Zmagal je Nemec Henri Junghaenel (211,2/625,6), tretji pa je bil njegov rojak Daniel Brodmeier (187,5/627,2).

Najboljši slovenski strelec vseh časov se je v veliki finale prebil z osmim dosežkom. V kvalifikacijah je bil najboljši Američan Michael McPhail (629,2), za njim pa sta se uvrstila Brodmeier (627,2) in Francoz Michael D'Halluin (626,5). V velikem finalu osmerice, kjer se izidi iz kvalifikacij brišejo in tekmovalci začnejo z ničle, pa je branilec lanskega naslova iz Bangkoka znova prikazal mojstrsko predstavo in predse spustil le domačega strelca Junghaenela.

"Enako kot v Londonu"

"Priznati moram, da sem bil pred tekmo zelo nervozen. Imel sem velike težave s srčnim utripom, zavoljo tega sem v kvalifikacijah nastopil pod mojimi pričakovanji. V finale sem se prebil z osmim dosežkom, torej za las, v finalu pa sem se dobro zbral, puška se je umirila, z izjemo ene manjše napake sem streljal izvrstno. Moj današnji finalni nastop bi po kakovosti lahko primerjal lanskemu na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, kjer sem osvojil bronasto kolajno," je po današnji preizkušnji z malokalibrsko puško dejal nosilec treh olimpijskih odličij, ki ima v svoji bogati zbirki tudi 27 zmag na tekmah za svetovni pokal z zračno in malokalibrsko puško. V svoji dolgoletni in silno uspešni karieri je tudi petkrat slavil tudi na finalih svetovnega pokala, od tega enkrat z malokalibrsko puško leže v Bangkoku leta 2012 ter štirikrat z malokalibrsko puško trojni položaj v Münchnu v letih 1992 in 1993, Milanu leta 2003 ter Granada leta 2006.

rajmodn debevec kvalifikacije | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Drugo leto prvi cilj SP

Debevec je tej sezoni izpustil le uvodno tekmo svetovnega pokala v južnokorejskem Changwonu, nato pa v disciplini malokalibrska puška leže zasedel tretje mesto v Münchnu, četrto mesto v ameriškem Fort Benningu ter 34. v španski Granadi. Lepe izide je dosegel tudi v svoji nekdanji paradni disciplini malokalibrska puška trojni položaj - peto mesto v Granadi, šesto v Fort Benningu in 19. v Münchnu. Na letošnjih sredozemskih igrah v turškem Mersinu je v strelskem maratonu osvojil bronasto kolajno.

Debevec bo v prihodnji sezoni največ lasa namenil pripravam za nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v španski Granadi, hkrati pa bo nastopil na tekmah za svetovni pokal, ki bodo v Fort Benningu, Münchnu, na Pragerskem in v Pekingu.

Tri zmage v Italijo

Olimpijsko strelišče v bavarski prestolnici je gostilo tudi druge finalne tekme v tej sezoni. Z zračno puško sta zmagala Kitajec Haoran Yang in njegova rojakinja Siling Yi, z zračno pištolo Italijan Andrea Amore in Indijka Heena Sidhu, v disciplini malokalibrska puška trojni položaj pa Italijan Niccolo Campriani in njegova rojakinja Petra Zublasing.

Malokalibrska puška leže (moški), izidi:

1. Henri Junghaenel (Nem) 211,2 (625,6)
2. Rajmond Debevec (Slo) 209,2 (621,7)
3. Daniel Brodmeier (Nem) 187,5 (627,2)
4. Thomas Mathis (Avt) 166,3 (625,3)
5. Sergej Martinov (Blr) 145,4 (624,3) 
6. Michael D'Halluin (Fra) 124,5 (626,5)
7. Michael McPhail (ZDA) 103,3 (629,2)
8. Valerian Sauveplane (Fra) 82,6 (625,5)
---------------------------------------------------
 9. Carsten Brandt (Dan) (620,5)
10. Alexander Schmirl (Avt) (616,3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.