Šport
17 ogledov

Degon okrepil hokejiste Olimpije

Marvin Degon Telemach Olimpija Facebook
Hokejisti HDD Telemach Olimpije so dobili novega soigralca. Prva okrepitev v obrambi iz tujine je postal 31-letni Američan Marvin Degon, ki bo v Ljubljani ostal eno sezono.

Marvin Degon, ki velja za ofenzivnega branilca z dobrim strelom, ima precej izkušenj z evropskim hokejem, saj je med drugim igral v nemški DEL za Grizzly Adams Wolfsburg, Eisbären Berlin in ERC Ingolstadt.

Ob koncu sezone 2010/11 se je preizkusil tudi v ligi Ebel, kjer je okrepil beljaški VSV. Za Orle je odigral 22 tekem ter na njih dosegel po tri gole in podaje.

Čez lužo in nazaj

Po sezoni se je vrnil v Severno Ameriko, kjer je zaigral za Reading Royals v ligi ECHL in Providence Bruins v ligi AHL. Po treh mesecih se je vrnil v DEL in znova zaigral za Wolfsburg. Glavnino sezone 2012/13 je igral v italijanski ligi za ekipo Milano Rossoblu, končal pa jo je pri Trenton Titans v ligi ECHL. V tem tekmovanju je ostal tudi v minuli sezoni. Zaigral je za Elmira Jackals in ponovno za Reading Royals.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.