Šport
202 ogledov

Déjà vu za Rogliča

Julian Alaphilippe Epa
Druga etapa dirke po Baskiji se je razpletla enako kot prva.

Druga etapa kolesarske dirke po Baskiji je bila ponovitev prve, saj je znova zmagal Francoz Julian Alaphilippe (Quick Step), drugi pa je bil, tako kot na prvi etapi, Slovenec Primož Roglič (LottoNl-Jumbo). Druga etapa je kolesarje popeljala preko 168 kilometrov med krajema Zarautz in Bermeo, imela pa je tudi štiri kategorizirane vzpone.

Potem ko je glavnina ulovila vse ubežnike, je nekaj kilometrov pred ciljem kot prvi resneje napadel Alaphilippe, ki pa so se mu kmalu pridružili Roglič, Mikel Landa in Gorka Izagirre, četverica pa si je na zadnjem spustu prikolesarila dovolj prednosti, da je lahko v miru obračunala za etapno zmago. Roglič je v zadnji ovinek zapeljal kot prvi, a ga je prehitel Francoz, Slovenec pa znova ni več našel poti mimo tekmeca. Izagirre (Bahrain-Merida) je za tretje mesto ugnal Lando (Movistar).

Primož Roglič Po Baskiji Šport Še ena odlična predstava Rogliča

Da dirka po Baskiji Rogliču odgovarja, je dokazal že v lanski sezoni, ko je zmagal v dveh etapah in se boril z najboljšimi kolesarji sveta v boju za skupno razvrstitev. Na koncu je Zasavec dirko končal na petem mestu, tretji je bil po točkah. Osemindvajsetletnik je letos že takoj na začetku pokazal, da znova sodi med favorite, saj gre namreč za precej razgibano dirko, vmes je še posamični kronometer, kar je kot nalašč za svetovnega podprvaka v vožnji na čas. Je namreč dober v vožnji navkreber, spustih in v uri resnice.

Naslednji Slovenec čez ciljno črto je bil Simon Špilak (Katjuša) na 31. mestu in z zaostankom 1:01 minute. Jan Polanc (UAE Emirates) na 38. mestu je zaostal 1:28 minute. Špilak je skupno 27., Polanc pa 45. Alaphilippe je z bonus sekundami še nekoliko povečal skupno prednost pred Rogličem. Ta zdaj znaša osem sekund, tretji Izzagire zaostaja 39 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.