Šport
43 ogledov

Dejan Zavec: Dovolj je bilo!

Dejan Zavec Ferenc Hafner WBO boks Marko Vanovsek
Najuspešnejši boksar v slovenski zgodovini Dejan Zavec je napovedal slovo od aktivnega tekmovanja. Poslavlja se kot prvak po verziji WBF.

Dejan Zavec je prek Twitterja sporočil: "23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, izven ringa.... Hvala vsem in vsakemu posebej!"

"V boksu ni skrivalnic. Čas je za nove zmage, a ne v ringu. 23 let je bilo dovolj. Brez vas mi to gotovo ne bi uspelo," je še povedal v videu, ki ga je pripel v tvit. 

 

Zavec je v noči s srede na četrtek izgubil dvoboj z Erislandyem Laro. V ZDA je nastopil tretjič in tam doživel tretji poraz, skupno pa četrtega. Na Florido se je sicer odpravil z jasnim ciljem: šokirati svet boksa in v ZDA živečemu Kubancu Lari, številki 1 svetovne supervelterske kategorije in enemu najboljših borcev nasploh, odvzeti naslova svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO. A načrt se ni izšel: Lara je po Zavčevi poškodbi ubranil svoja naslova.

Trdobojec, ki je postavil Slovenijo na zemljevid svetovnega boksa in s svojim "Mr. Simpatikus" pristopom k športu in življenju nasploh postal ljubljenec domačih navijačev, se je po četrtem porazu v profesionalni karieri, v kateri ob 35 zmagah ne pozna klasičnega "knock-downa", kaj šele "knock-outa", tako odločil za izjemno pomemben korak v svoji karieri.

Človek, ki je boks približal ljudem in s svojo zgodbo navdihnil mnoge, je v ta šport zašel relativno pozno, pri 16 letih. Potem ko je leta 2009 v Južnoafriški republiki osvojil naslov IBF svetovnega prvaka v velterski kategoriji in pas nato trikrat uspešno obranil, je temu letos spomladi dodal še pas WBF svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji. Čeprav mu ta pas s porazom proti Lari ni bil odvzet, se je Zavec odločil, da ga ne bo branil.

Ptujčan se v Slovenijo vrača v soboto, ko ga bodo v domačih Juršincih uradno sprejeli navijači, ki so v velikem številu z njim v ZDA odpotovali tudi tokrat. Od kariere profesionalnega športnika se bo Zavec uradno poslovil na posebnem dogodku, podrobnosti o tem pa bo razkril čez nekaj dni.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • VIKTTOR 19:28 27.november 2015.

    Če bi zmagal, pa bi še ostal, tako pa, ker jih je dobil po pi..i, bo pa nehal? Očitno je eden kateri ne prenaša porazov!

  • Jose Bulgaras 16:15 27.november 2015.

    srečno dec!