Šport
23 ogledov

"Demantirali, da ekipa ni konkurenčna"

acroni jesenice dolinšek Žurnal24 main
"Čeprav je bilo marsikje napisano, da ekipa ni konkurenčna, smo to demantirali," po osvojeni Poletni ligi Rudi Hiti pove Jeseničan Andrej Tavželj. Pozitivni Bled zapuščajo tudi igralci Olimpije. "Pokazali smo, da smo zelo dobra ekipa, ki ima rezerve," je dejal Boštjan Goličič.

Hokejisti Acroni Jesenic so šestič osvojili Poletno ligo Rudi Hiti, njihovi veliki tekmeci iz Tilie Olimpije pa so jih premagali na prvem letošnjem derbiju. Po tem močnem pripravljalnem turnirju so oboji s prikazanim zadovoljni, a se zavedajo, da se morajo do začetka lige Ebel še izboljšati, saj jih čaka nova dolga in izenačena sezona proti mnogo bogatejšim avstrijskim klubom.

Jesenice: "Demantirali, da ekipa ni konkurenčna"

Jeseničani so svoj letošnji potencial dokazali zlasti s sobotno zmago nad Beljakom, kar je izpostavil tudi Andrej Tavželj. "Nasprotnika smo premagali tako rezultatsko kot po igri, zato je naša zmaga na turnirju zaslužena. Čeprav je bilo marsikje napisano ali povedano, da ekipa ni konkurenčna, smo to demantirali, pokazali smo veliko želje, srčno igro, s katero se da nadomestiti kakšna tehnična pomanjkljivost. Dokazali smo, da smo prava ekipa."


"Časa za uigravanje je še dovolj, vsekakor pa nas pred začetkom prvenstva čaka še precej dela, kar najbrž velja za vsa moštva,"
meni Jeseničan Kevin Mitchell. Svoje delo je v golu dobro opravil Michal Fikrt: "Sam sem svojimi obrambami zadovoljen, seveda je rezerv še nekaj, toda v golu sem zato, da preprečim pot ploščku v mrežo. Svoje delo moram opraviti brezhibno." Marjan Manfreda pa je poudaril pomen disciplinirane igre: "To je ključ do uspeha."

Olimpija: "Imamo še precej rezerve"

Poraz Olimpije proti ameriških študentom je bil spodrsljal, sicer pa zmaji z Bleda odhajajo z veliko pozitivnega. "Pokazali smo, da smo zelo dobra ekipa, ki ima še precej rezerve. Do pričetka lige Ebel bomo na treningih skušali napake, ki so se nam pojavljale, popraviti in iti v novo sezono zelo dobro pripravljeni," obljublja Boštjan Goličič. Domen Vedlin dodaja: "Naredili bomo vse, da bomo devetega septembra začeli zmagovati tekme in se že po 40. kolih  uvrstili med prvih šest."


Novinci v zmajevem gnezdu so se dokazali in že spoznali, kaj pomeni večni derbi z železarji. "Zdaj vidim, zakaj so mi vsi govorili o rivalstvu z Jesenicami. Tekma je bila prijateljska, a je bilo vzdušje, kot da bi igrali v končnici. Veselim se že naslednjih tekem. Imam občutek, da nas ne marajo preveč, mi pa ne njih. Imamo dobro ekipo, ki se ne predaja po zaostanku. Ali bomo zaostajali za gol ali za pet se bomo vedno borili do zadnje sekunde," pove Jamie Fraser.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.