Šport
18 ogledov

Denić: "Cilj so olimpijske igre v Riu"

Denič Dolenec Slovenija Portugalska kvalifikacije svetovno prvenstvo 2013 Stožic Boštjan Tacol
Pred slovensko rokometno reprezentanco je začetek kvalifikacij za SP 2015 v Katarju. Dolgoročni cilj je uvrstitev na olimpijske igre leta 2016.

Slovenski moški rokometni reprezentanci je po podvigu na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je osvojila četrto mesto, nekoliko nepričakovano spodletelo v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014, že v sredo, 30. oktobra, pa jo čaka prva kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015.

Izbrancem slovenskega selektorja Borisa Denića bodo najprej na nasprotni strani igrišča v velenjski Rdeči dvorani stali Švicarji, v nedeljo, 3. novembra, pa jih čaka še gostovanje pri Ukrajincih v Zaporožju. V kvalifikacijski skupini 3 nastopajo tudi Luksemburžani, Slovenci pa bodo obe tekmi z njimi igrali v začetku januarja prihodnje leto.

Denić: "Ne prek nas"

Denić, ki se je po dobrih treh mesecih znova vrnil v domovino iz Belorusije, kjer vzporedno vodi Dinamo Minsk, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani priznal, da je nameraval to obdobje izkoristiti za piljenje taktičnih inačic za evropsko prvenstvo na Danskem. Po kvalifikacijskem "polomu" - pred Slovenijo sta se uvrstili Islandija in Belorusija, za njo pa Romunija - pa se je slovenska reprezentanca, ki po Denićevem mnenju sodi v "top 10" na svetu, znašla na začetku.

Denić ni presenetil s svojim seznamom za uvodni preizkušnji s Švicarji in Ukrajinci, v tem trenutku je vprašljiv le nastop kapetana Uroša Zormana, zadnjo besedo o tem pa bo imela reprezentančna zdravniška služba. "Švicarji se že vrsto let skušajo prebiti na veliko tekmovanje, prek nas jim to zagotovo ne bo uspelo. V prvem delu kvalifikacij od mene ne boste slišali velikih stavkov, naš cilj je, da zmagamo na vsaki tekmi. Pri tem sploh ni pomembno, ali bo na nasprotni strani dobra ali slaba reprezentanca, enako velja za dodatni kvalifikacijski tekmi. Naš cilj ni zgolj uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju, temveč na olimpijske igre v Rio de Janeiru leta 2016," je pred prvim kvalifikacijskim ciklusom za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju med drugim dejal slovenski selektor Denić.

Šteje le prvo mesto

Slovenski rokometaši bodo priprave za uvodni tekmi s Švicarji in Ukrajinci pričeli v nedeljo, 27. oktobra, v Zrečah, pred tekmo v Velenju pa bodo opravili šest skupnih treningov. Po tekmi v Rdeči dvorani, ki se bo v sredo, 30. oktobra, pričela ob 20. uri, bodo ostali v Zrečah, kjer bodo ostali tudi do odhoda v Zaporožje. Slovenska izbrana vrsta se bo v dodatne kvalifikacije uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto v svoji skupini. V tem primeru bo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij z reprezentancami, ki se bodo na EP na Danskem zvrstile od petega do 12. mesta, igrala 7. ali 8. junija, povratno pa 14. ali 15. junija prihodnje leto.

Seznam reprezentance za tekmi s Švico in Ukrajino:

Vratarji: Primož Prošt (Göppengen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes);

Krilni igralci: Jure Dobelšek (Slovan), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč in Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Meškov Brest) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Dinamo Minsk), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.