Šport
22 ogledov

Denić ni več selektor

boris denić slovenija rokomet sp katar 2015 EPA
Boris Denič ni več selektor slovenske moške rokometne reprezentance, ki jo je vodil od leta 2010, največji uspeh pa je dosegel leta 2013 na svetovnem prvenstvu v Španiji, ko je bila Slovenija četrta.

Boris Denič, ki je tudi trener Maribora Branika, se je z Rokometno zvezo Slovenije razšel sporazumno. Nekdanji rokometni vratar je Slovenijo vodil v zadnjih petih letih, še prej je v reprezentanci opravljal vlogo pomočnika selektorja pri Kasimu Kamenici, Miro Požunu in Zvonimirju Serdarušiću.

Za njegov odhod s čela slovenske izbrane vrste naj bi bile krive nekoliko slabše predstave v zadnjem času. Slovenija se je na zadnjih dveh tekmah pomerila s Švedsko, v gosteh je v kvalifikacijah za naslednje evropsko prvenstvo prepričljivo izgubila, doma pa je iztržila točko. 

"Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac se je danes dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe o sodelovanju s selektorjem moške članske reprezentance Borisom Deničem, ki je na klopi naše reprezentančne selekcije sedel pet let in se lahko pohvali z najdaljšim mandatom v tej vlogi. Pod njegovo taktirko je moška članska reprezentanca dosegla sijajne uspehe, od četrtega mesta na SP 2013, do šestega mesta na EP 2012 in osmega mesta na SP 2015. Po skoraj petih letih odličnega sodelovanja sta obe strani ugotovili, da je prišlo do zasičenosti znotraj reprezentance in da je v luči prihajajočih izzivov prišel čas za spremembe, ki bodo ohranile slovenski rokomet na dosedanji visoki ravni. Rokometna zveza Slovenije se dosedanjemu selektorju Borisu Deniču iskreno zahvaljuje za njegov prispevek pri doseganju vrhunskih rezultatov moške članske reprezentance in mu želi veliko sreče in uspehov na njegovi nadaljnji trenerski poti. Rokometna zveza Slovenije bo, po postopkih svojih organov, novega selektorja moške članske reprezentance izbrala do konca meseca maja," so zapisali v sporočilu za javnost pri RZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.