Šport
20 ogledov

Denič objavil spisek za Katar

Boris Denič Katarina Ponjavić
Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič je na današnji tiskovni konferenci predstavil seznam kandidatov za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju.

Moška rokometna reprezentanca bo 22. decembra v Zrečah pričela s pripravami za nastop na svetovnem prvenstvu 2015 v Katarju, selektor Boris Denič pa bo na uvodni del priprav povabil 26 kandidatov.

"Ni večjih sprememb v primerjavi s prejšnjimi akcijami. Priložnost bom ponudil preverjenemu kadru. Ponovno je v moštvu Miladin Kozlina, saj smo na položaju levega zunanjega hendikepirani zaradi poškodb. Kozlina ima konec decembra še kljubske obveznosti, nato pa se bo priključil izbrani vrsti. Na uvodnih tekmah bodo več priložnosti dobili igralci iz širšega seznama, spisek pa bom na enaindvajset imen skrčil po novem letu," je seznam kandidatov pokomentiral Denič, ki je slovensko reprezentanco na zadnjem svetovnem prvenstvu v Španiji popeljal do četrtega mesta.

"Dobro je, da bomo nekaj pripravljalnih tekem odigrali doma. Tiste prave tekme za piljenje forme bodo na turnirju na Danskem. Z njihovo zvezo odlično sodelujemo, s tako težkimi tekmami pa bomo lahko stopnjevali pripravljenost. Fantje imajo pomembne vloge v klubih, zato jih moramo ustrezno pripraviti za reprezentanco. Nekateri bodo na začetku samo v trenažnem procesu, na Danskem pa jih bomo vključili tudi v tekmovalni proces," je dodal Denič.

V izbrani vrsti zaradi poškodb ni Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije, v Katar pa naj bi Denič popeljal 16 rokometašev. Slovenci bodo konec decembra na domačih tleh odigrali pripravljalni turnir v družbi Savdske Arabije, Alžirije in Egipta, po novem letu pa jih čaka še močan turnir na Danskem, kjer bodo poleg domačinov nastopili še Islandci in Švedi.

Seznam:

Vratarji: Gorazd Škof, Primož Prošt, Matevž Skok in Klemen Ferlin
Levo krilo: Luka Žvižej, David Špiler in Simon Razgor
Levi zunanji: Klemen Cehte, Sebastian Skube, Mitja Nosan in Miladin Kozlina
Srednji zunanji: Uroš Zorman, Marko Bezjak, Staš Skube in Dean Bombač
Desni zunanji: Jure Natek, Jure Dolenec in David Miklavčič
Desno krilo: Dragan Gajič, Vid Kavtičnik, Mario Šoštarič in Gašper Marguč
Krožni napadalci: Miha Žvižej, Matej Gaber, Blaž Blagotinšek in Uroš Bundalo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.