Šport
31 ogledov

Deset slovenskih borcev začenja SP

Vlora Beđeti Anzu Jamamoto judo SP Rio Reuters
Slovenski judoisti in judoistke bodo ta teden dejavni na blazinah svetovnega prvenstva v Čeljabinsku. Rusko prizorišče je leta 2012 že gostilo evropsko prvenstvo, tokrat bo pozdravilo svetovno elito,

Na svetovnem prvenstvu bo nastopilo tudi deset slovenskih borcev in bork, ki imajo znova visoke cilje. Šest jih bo nastopilo med posamezniki, dodatni štirje med ekipami. Danes sta najprej na sporedu kategoriji do 48 kg za ženske in do 60 kg za moške, kjer Slovenija nima svojih predstavnikov, že v torek pa bo "dan D" za Andraža Jereba (do 66 kg) in Petro Nareks (do 52 kg).

Slovenska reprezentanca se je z lanskega svetovnega prvenstva v Riu de Janeiru, ki še ni štelo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah leta 2016, vrnila z bronastim odličjem Vlore Beđeti. Slednja bo tudi letos ena favoritinj za visoka mesta med borkami do 57 kilogramov, med favorite pa nedvomno spet spadajo tudi Rok Drakšič (do 73 kg), Jereb (do 66 kg), Nareksova (do 52 kg), Tina Trstenjak (do 63 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg).

Za ekipno tekmovanje, ki bo na sporedu zadnji dan prvenstva, 31. avgusta, bodo nastopili še Anka Pogačnik (do 70 kg), Jesenko Četić (do 81 kg), David Kukovica (do 90 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg). Zaradi poškodb bodo letos manjkali Aljaž Sedej, Matjaž Ceraj in Lucija Polavder.

Žolnirjeva tokrat ob blazinah

"Nimam veliko povedati, sem neobremenjen pred tekmami, ki me čakajo. Nisem mogel trenirati kot bi rad, moja zadnja tekma je bila na EP, že tam nisem bil najboljše pripravljen, a se ne bi rad izgovarjal. Obljubljam, da se bom stepel po najboljših močeh," je dejal Drakšič.

Slednji bo jedro ekipe tudi na moštvenem tekmovanju, kjer bo moči združil z mlajšimi člani Četićem, Kukovico in Dragičem. Ekipa visokih ciljev na prvenstvu nima, a se je na aprilskem prvenstvu v Montpellierju kvalificirala nanj in bo na željo Mednarodne judo zveze tam kljub zdesetkani ekipi nastopila.

Tudi v ženski ekipi bo zaradi poškodbe manjkala Polavderjeva, a bo ekipa, ki je bila na EP tretja, nastopila tudi v Čeljabinsku. Poleg Marjana Fabjana in Gregorja Broda bosta ekipo po strokovni plati ob blazinah spremljali tudi trenerki Urška Žolnir in Olga Štirba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.