Šport
881 ogledov

Devetnajstletnica šokirala New York

Bianca Andreescu Profimedia
Devetnajstletnica je odpravila Williamsovo za svoj prvi grand slam.

Devetnajstletna Kanadčanka Bianca Andreescu je zmagovalka turnirja za grand slam v New Yorku. V finalu odprtega prvenstva Združenih držav Amerike je brez izgubljenega niza, s 6:3, 7:5, premagala ameriško zvezdnico, 37-letno Sereno Williams ter dosegla svojo največjo zmago med posameznicami.

Bianca Andreescu Vzhajajoča zvezda Šport Spoznajte novo finalistko grand slama

Težko pričakovani dvoboj se je končal po eni uri in 41 minutah. V njem je v celoti prevladovala Kanadčanka romunskega rodu ter povsem zasenčila favorizirano tekmico, ki ostaja pri 23 osvojenih naslovih na turnirjih za veliki slam med posameznicami.

V prvem nizu je bila Williamsova v povsem podrejenem položaju, v drugem nizu pa je že zaostajala 1:5, a je nato le prevzela pobudo ter, ob glasnem spodbujanju množice na tribunah, nadoknadila zaostanek. Velikega preobrata pa ni pripravila in kanadska tekmica je pri svojih 19 letih prišla do največjega uspeha v karieri.

Serena Williams in Bianca Andreescu | Avtor: Profimedia Profimedia

Kanadčanka je bila v polfinalu boljša od Švicarke Belinde Benčič, 18 let starejša Američanka pa je v polfinalu ugnala Ukrajinko Jelino Svitolino.

Ameriška zvezdnica je v polfinalu vpisala svojo še 101. zmago v Flushing Meadowsu, s katero je izenačila rekord slovite rojakinje Chris Evert. Rekorda Evertove ni izboljšala. Williamsova je še drugič po vrsti izgubila v finalu US Opna. Lani jo je premagala Japonka Naomi Osaka.

Serena Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Ameriška veteranka je svoj zadnji naslov za grand slam osvojila januarja 2017 na OP Avstralije v Melbournu. Po porodu prvorojenke septembra istega leta se je vrnila nazaj v karavano ter nastopila v štirih finalih turnirjev za grand slam. Lani v Wimbledonu jo je premagala Nemka Angeligue Kerber, letos pa Romunka Simona Halep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice