Šport
7172 ogledov

Pretresljivo: boksar pretepal zrak, medtem ko je nasprotnik stal za njim

Print Screen
Južnoafriški boksar ni vedel, kaj se dogaja, med dvobojem je začel pretepati "nevidnega nasprotnika".

Južnoafričan Simiso Buthelezi je zaradi možganskih poškodb, ki jih je utrpel na dvoboju lahke kategorije za naslov afriškega prvaka po verziji WBF, pristal v umetni komi. 

"Glede njegovega stanja ni nobenih sprememb. Še vedno je v komi. Trenutno se ne premika, ne govori in ne počne ničesar. Zdravniki sumijo, da je zaradi udarca v glavo prišlo do krvnega strdka v možganih," je v torek sporočil trener Bheki Mngomezulu.

"Njegovo stanje je kritično, a stabilno. Prišlo je do krvavitve v možganih, na žalost je njegovo stanje takšno, da operacija v tem trenutku ni izvedljiva," pa je pojasnil zdravnik Buyi Mabaso-Dlamini.

Afriška boksarska zveza je kmalu po objavi tega članka sporočila, da je Simiso Buthelezi izgubil bitko za življenje.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Buthelezi je pred prekinitvijo dominiral nasprotnika Siphesihleja Mntungwo, ki je v deseti rundi klonil pod težo udarcev in ob pristanku na zadnji plati končal izven ringa.

Že trenutek zatem bi se dvoboj moral nadaljevati, a je hitro postalo jasno, da z Buthelezijem ni vse v najlepšem redu. Dezorientirani Južnoafričan je naprej krenil nad sodnika, ki se mu je pravočasno izmaknil, nato pa je začel udarjati po zraku, medtem ko je Mntungwa stal za njim. Dvoboj je bil na tem mestu prekinjen.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Še nikoli nisem videl česa takšnega med boksarskim dvobojem," je na twitterju zapisal nek zgroženi navijač. "To je grozljivka brez primere. Molim zanj," je dodal drugi. "To je najbolj zje*ana stvar, kar sem jih kadarkoli videl v boksu," je bil šokiran tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice