Šport
16 ogledov

Di Gregoria odpeljali na zaslišanje

Remy Di Gregorio EPA
Pristojni organi so na kolesarski dirki Tour de France odpeljali na zaslišanje o dopinški tematiki francoskega kolesarja Remyja Di Gregoria. Njegov nastop na sredini etapi je vprašljiv, saj ga lahko oblasti pridržijo 48 ur. Več sledi.

Kolesarja Confidisa Remyja Di Gregoria so prepeljali v domači Marseille, potem ko je policija v torek preiskala moštveni hotel. Reutersov vir pravi, da sta bili poleg Francoza o dopingu zaslišani še dve osebi. Di Gregorio, ki je lani dobil etapo Pariz–Nica, je veljal za velikega francoskega hribolazniškega upa. V karieri je vozil za FDJ, Astano in Confidis, ki ni bil dosegljiv za komentarje.

Svetovni prvak v vožnji na čas Nemec Tony Martin je končal letošnje nastope na kolesarski dirki po Franciji, njegov naslednji cilj pa bo okrevanje in priprava na olimpijske igre, ki jih bo gostil London. Član Omega Pharma Quick Step si je v prvi etapi zlomil kost roke, a je kljub temu nadaljeval do ponedeljkove vožnje na čas. Na 41,5 kilometra dolgi vožnji na čas je nemški kolesar končal na 12. mestu. Helge Riepenhof, moštveni zdravnik, je ob tem potrdil, da je Martin odstopil z letošnjega Toura, ker želi maksimirati možnosti za čim boljši nastop v Londonu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.