Šport
9 ogledov

Di Montezemolo: "Alonso odhaja iz dveh razlogov"

Luca di Montezemolo Ferrari F1 EPA
Nekdanji predsednik Ferrarija je potrdil, da nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso zapušča Ferrari in pojasnil razloge za dirkačevo odločitev.

"Fernando odhaja iz dveh razlogov. Prvič, ker si želi spremembe okolja, in drugič, ker je v letih, ko si ne more več privoščiti čakanja, da bi ponovno osvojil naslov svetovnega prvaka. Razočaran je, ker mu v preteklih sezonah ni uspelo, zato si želi novega izziva," je povedal Luca di Montezemolo, ki je predsedniško funkcijo v ponedeljek uradno predal svojemu nasledniku Sergiu Marchionneju

Di Montezemolo nasprotuje trditvam, da se je moral posloviti zaradi pomanjkanja dobrih rezultatov. "Pomanjkanje rezultatov? Od leta 1999 smo osvojil 14 različnih naslovov v 15 letih. Na srečo ali na žalost šport ni eksaktna znanost in v formuli ena prevladujejo cikli. Naš je bil zelo dolg. Leta 2008, 2010 in 2012 smo naslov izgubili na zadnji dirki," je dodal 67-letnik, ki ga je najbolj prizadel način, na katerega se je končal njegov več kot dve desetletji trajajoč mandat.

Več preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.