Avto
10 ogledov

Vettel kupil ferrarija

Norbert Vettel Profimedias
Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel iz moštva Red Bull je kupil ferrarija, s čimer naj bi pri delodajalcih sprožil kar nekaj slabe volje.

Na Twitterju je uporabnik PFF1, ki spremlja vesti izza zakulisja formule 1, objavil fotografije štirikratnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla, kako pozira ob živo rdečem ferrariju california.

Poleg je pripisano, da je italijanski lepotec Vettlovo darilo za njegovega očeta Norberta, na kar nakazuje tudi registrska tablica HP N1. HP naj bi bilo posvetilo Vettlovemu rojstnemu mestu Heppenheim, N1 pa je namenjeno očetu, ki je Sebastiana tudi vpeljal v svet avtošporta, saj je bil tudi sam nekoč dirkač. 

Podarjeni ferrarija je po pisanju italijanskega Autobloga še različica pred nedavno obnovo, kar pomeni, da jo poganja še 3,8-litrski atmosferski V8 in ne turbo motor, ki so vgradili po prenovi. A tudi 360 kW (490 KM) in pospešek 3,8 sekunde od 0 do 100 km/h bi moralo biti dovolj, da 55-letnemu Norbertu zaigra srce. 

Vodilni pri Red Bullu menda niso nič kaj preveč veseli, da Vettel pozira ob avtomobilu, ki predstavlja njihovega velikega tekmeca v F1. Tudi sicer Vettla veže pogodba,da se naokoli prevaža v sponzorskih modelih Infinitija. Italijanska Gazzetta dello Sport je šla že korak dlje in potegnila vzporednico z letom 1995, ko so Michaela Schumacherja, takrat še zaposlenega pri Benettonu, opazili v ferrariju F355. "In vemo, kako se je nato razpletlo." Je Vettla torej res omrežila rdeča barva?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.