Šport
950 ogledov

Dišalo je po največjem uspehu slovenskega moškega tenisa

Aljaž Bedene Epa
Aljaž Bedene je klonil v finalu teniškega turnirja serije ATP.

Aljaž Bedene se je v finalu teniškega turnira v francoskem Metzu pomeril z domačinom Jo-Wilfriedom Tsongajem. Ljubljančan je v prvem nizu zmagal s 7:6, drugega pa je prav tako odločila podaljšana igra, a jo je je dobil Francoz. Odločal je tako tretji niz. V tem je Slovenec takoj izgubil svoj servis, prednost pa je Tsongaju nato zadoščala za miren zaključek dvoboja.

Bedene je bil sicer zelo blizu največjega uspeha za slovenski moški tenis, saj bi lahko postal prvi slovenski teniški igralec z osvojenim turnirjem serije ATP. Po prvem nizu je imel Ljubljančan namreč pri rezultatu 4:3 v igrah tudi žogico za odvzem servisa nasprotniku, a jo ni izkoristil. Tudi v podaljšani igri je bil nekaj časa blizu uspeha, a je po izenačenju na 3:3 vajeti prevzel Tsonga.

Francoz se je na koncu slavil s 6:7, 7:6 in 6:3. Bedene je zaigral v svojem četrtem finalu serije ATP, enkrat je to uspelo še Gregi Žemlji.

Igralca sta se sicer pomerila drugič v karieri in tako kot leta 2013 na odprtem prvenstvu Francije je bil boljši Tsonga. Slednji je dosegel že svojo 18. zmago v karieri in drugo letos po uspehu v Montpellieru. Metz pa ostaja med njegovimi najbolj priljubljenimi igrišči, saj je tukaj zmagal že četrtič, po današnji zmagi pa se na svetovni jakostni lestvici vrača med 50 najboljših igralcev na svetu.

Bedene ostaja pri štirih finalih na turnirjih ATP, kjer pa je moral vsakič po dvoboju seči v roko tekmecu. Na turnirjih serije challenger je zbral 16 zmag, pet pa v futures. Najvišje na lestvici je bil doslej na 43. mestu, kar mu je uspelo v drugi polovici februarja lani.

"V tem tednu sem le dvakrat izgubil svoj servis in verjetno je to teden v karieri, v katerem sem najbolje serviral. Imel sem svojo priložnost. Imel sem vodstvo s 4:3 in žogico za break. Takrat je dobro serviral, sam sem izbral napačno stran, a bil sem blizu in lahko bi se izšlo tudi drugače. Seveda sem zdaj razočaran. Želel sem zmagati, a vesel sem prikazanega v celem tednu," je po dvoboju za spletno stran ATP povedal Bedene.

Bedene je bil v Metzu v uvodnem krogu boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja s 6:4 in 6:4, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona s 7:6 (9) in 6:2, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carrena Busto s 6:4 in 7:5. V polfinalu je v napetem obračunu ugnal še tretjega nosilca, domačina Benoita Paireja s 4:6, 6:1 in 6:2 in se prvič po februarju lani spet uvrstil v finale turnirja na najvišji ravni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.