Šport
22 ogledov

Do zmage tako Olimpija kot Jesenice

acroni jesenice navijači arhiv Boštjan Tacol
Jeseniški hokejisti so si v sedmem kolu drugega dela lige Ebel priborili drugo zmago - padel je Gradec. Še pred tem jim je klub v petek poravnal vse dotlej zapadle obveznosti. Ljubljančani so Linzu zabili kar šest golov in prav tako slavili.

Acroni Jesenice so s porazom v Beljaku pred dvema dnevoma izgubile še zadnje teoretične možnosti za končnico. A domači hokejisti so zaigrali sproščeno in danes še drugič v nekaj dneh premagali Gradec. Tokrat že po rednem delu, gostje pa niti z grobo igro niso preprečili drugega zaporednega poraza na medsebojnih tekmah.

Trener Heikki Mälkiä je premešal prvo in tretjo napadalno trojko, vse skupaj pa je pripomoglo k večji učinkovitosti. Jeseničani so v peti minuti z zadetkom kronali prvo lepo akcijo na tekmi. Izza vrat je podal Miha Brus, zadel je Tomi Hafner. Gostje so imeli prvo priložnost z igralcem več. Po strelu Rodneya Jarretta je Michal Fikrt plošček odbil, v naslednjem poskusu pa je jeseniški vratar plošček samo ustavil, Manuel Ganahl pa ga je potisnil v gol. V 12. minuti je po hitrem napadu z močnim strelom v polno zadel Branislav Bendik, v 16. minuti je spet udarila naveza Brus - Hafner, slednji je lepo akcijo končal s svojim drugim golom na tekmi.

V 22. minuti je Olivier Lattendresse s strelom iz zapestja presenetil Fikrta in znižal zaostanek Štajercev. Jaka Ankerst je nato dvakrat poskušal z igralcem več, Frederic Cloutier pa se ni dal, na drugi strani pa je v 34. minuti v polno zadel Pusa. Lattendresse je zamudil priložnost pred domačimi vrati, nato pa s palico udaril Nejca Berliska in si prislužil predčasen odhod z ledu. Jeseničani so do konca tretjine igrali z igralcem več, a se izid ni več spremenil.

Jeseničani so se v zadnji tretjini s požrtvovalno igro in z zanesljivim Fikrtom ubranili napadov gostov, ko so imeli ti dvakrat prednost igralca več. Ob tretji priložnosti z igralcem več pa so gostje le znižali zaostanek. Ob koncu so imeli gostje znova šteilčno prednost, poskušali so tudi brez vratarja in s šestim igralcem v polju. Jeseničani pa so zadržali minimalno vodstvo in zasluženo slavili. V naslednjem krogu bodo Jeseničani v petek zadnjič v tej sezoni igrali doma, tekmec bo češka ekipa Orli Znojmo.

Olimpiji zmaga po preobratu

Ljubljančani so po porazu na "zimski klasiki" v Zagrebu pred dvema dnevoma tokrat imeli za tekmece vodilno ekipo Linza, ki je v prejšnjem kolu klonila šele prvič v drugem delu. Zeleno-beli so po trdem boju in preobratu zmagali s 6:3 in si še izboljšali izhodišče pred končnico, a tudi plačali visoko ceno, saj se je težje poškodoval kapetan Matej Hočevar.

Uvod domačih je bil dober, saj je začetno premoč (Petr Šachl je takoj na začetku zadel vratnico) kronal Scott Hotham v šesti minuti. Domači so bili nevarni tudi ob igralcu manj, ko je moral njihov nekdanji soigralec Alex Westlund nekajkrat dobro posredovati, a so nato zadevali gostje. Domačega vratarja Jeana Philippa Lamoureuxa so premagali dvakrat v razmaku dobre minute. Ob koncu tretjine so bili domači spet nevarnejši, a so prejeli tretji zadetek, po mnenju Ljubljančanov potem, ko so gostje naredili prekršek v napadu. Za boljše izhodišče po prvih 20 minutah pa je pet sekund pred iztekom poskrbel Hotham z natančnim strelom ob številčni prednosti.

Druga tretjina je bila razgibana in polna priložnosti na obeh straneh, prinesla pa je en zadetek, s katerim so domači izenačili. Za zmaje sta imela lepi priložnosti Brock McBride in Žiga Pance, prav tako je bil blizu zadetka ob številčni prednosti John Hughes. Na drugi stani se je moral Lamoureux potruditi ob nevarnem prodoru Roba Hiseyja, v 38. minuti pa je v protinapad pobegnil mladi Miha Verlič. Tekmeci so ga ustavili s prekrškom, kazenski strel pa je Verlič spretno izvedel in izenačil. Konec tretjine pa je zasenčila tudi poškodba kapetana Mateja Hočevarja, ki je po udarcu s palico okrvavljen obležal na ledu (po podatkih iz domačega tabora ima zlomljeno čeljust), a sodniki niso dosodili ničesar.

Zadnja tretjina je bila povsem v znamenju zmajev. Najprej je Brad Cole pozval na dvoboj s pestmi Briana Leblerja, ki je nekaznovano udaril Hočevarja. Sledili sta dve minuti, ko so imeli domači na ledu kar dva igralca več, vendar niso zadeli, zato pa so bili uspešni tik po vrnitvi obeh tekmecev, v polno je tretjič ta večer zadel Hotham. Sodniki so gostom dopuščali zelo grobo igro, ceno za to pa je po Hočevarju plačal še Domen Vedlin, ki ga je Patrick Spannring ustavil z naletom ob ogradi. Domači so njegovo petminutno kazen izkoristili le za en gol, zadel je Žiga Pance, toda v zadnjih minutah, ko so gostje skušali še priti do preobrata, so s trdno igro ustavili vse napade tekmecev. Za piko na težko priborjeni zmagi je v zadnji minuti Justin Taylor zadel nebranjeno mrežo za 6:3. V naslednjem kolu bodo Ljubljančani v petek doma igrali z madžarsko Sapo Fehervar.

Liga Ebel:

Skupina 1-6, 7. kolo
Tilia Olimpija
: Linz 6:3 (2:3, 1:0, 3:0)
Hotham (6, 20, 47), Verlič (38), Ž. Pance (48), Taylor (60); Keller (9), Lebler (10, 18)

Sapa Fehervar : Red Bull Salzburg 4:3 (2:1, 0:1, 1:1; 1:0)

Medveščak Zagreb : KAC Celovec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Skupina 7-11, 7. kolo:
Acroni Jesenice
: Graz 99ers 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
Hafner (5, 16), Bendik (12), Pusa (34); Ganahl (11), Latendresse (22), Schell (52)

Orli Znojmo : Vienna Capitals 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

VSV Beljak prost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.