Šport
4359 ogledov

Dobil najtežjo tekmo na svetu, postavil rekord in nato naredil to

Patrick Lange
Dan, ki ga nemški triatlonec ne bo nikoli pozabil.

Nemški triatlonec Patrick Lange ima za sabo zelo zahteven dan. Na slovitem Ironmanu na Havajih je ubranil zmago, nato pa navdušil z še eno pogumno potezo. Takoj po prihodu v cilj 226 kilometrov dolge preizkušnje je namreč pred množico za roko zaprosil svojo partnerico Julio Hoffman. Ta je na srečo sprejelo ponudbo. Za nameček je Lange še postavil rekord proge.

"To je bil najbolj napet, lep, čudovit trenutek, ki sem ga izkusil v celotnem življenju - ko sem zaprosil Julio in je rekla da," je bil srečen Lange.

Tudi v ženski konkurenci je padel rekord, znova je slavila Švicarka Daniela Ryf. Čas Langeja se je po 3,9 kilometra plavanja, 180 kilometrov kolesarjenja in 42 kilometrov teka ustavil pri 7:52:39 ure, Ryfova, ki je na Havajih nepremagana že štiri leta po vrsti, pa pri 8:26:18 ure.

Patrick Lange | Avtor: Profimedia Profimedia

Ryfova je predvsem med plavanjem nadvse trpela, saj jo je tik pred startom opekla meduza. "Govorila sem si, da se ne smem predati, ker sem branilka naslova, toda nisem vedela, ali bom zmogla odplavati s tako hudimi bolečinami. Grozno je bilo. Rekla sem si, da ne smem obupati, ker ne veš, kaj se lahko zgodi na cesti," je v cilju razložila Ryfova, ki je morala v primerjavi z najboljšo med plavalki Lucy Charles v nadaljevanju nadoknaditi več kot devet minut zaostanka.

Pleše zaostal za svojim najboljšim dosežkom

Slovenski triatlonec David Pleše je bil 21. V svojem četrtem nastopu v družbi najboljših profesionalcev sveta na SP v ironmanu, si je za cilj postavil izboljšati doslej najboljšo uvrstitev, ki jo je leta 2016 vpisal s 17. mestom. Na koncu pri tem ni uspel, a sodeč po zapisu na družbenih omrežjih ni bil pretirano razočaran.

David Pleše | Avtor: Epa Epa

Nad dirko je bil navdušen, plavalni del je ocenil kot sprejemljivega, kolesarski del je bil najboljši (postavil je tudi peti čas med vsemi), na teku pa je dal od sebe, vse kar je lahko. S časom 8:23 ure je postavil tudi svoj najboljši dosežek na SP. Pleše je iz vode prišel na 37. mestu, nato pa blestel na kolesu, saj je bil po 160 kilometrih že na devetem mestu.

David Pleše, ironman Pred najtežjim SP Šport Slovenec treniral z večkratnim olimpijskim prvakom

Petintridesetletni slovenski triatlonec je sicer leta 2013 prvič nastopil na SP v ironmanu, osvojil pa 27. mesto. Naslednje leto je odstopil, leta 2015 pa na Havajih ni tekmoval. Predlani je s 17. mestom prišel do rezultata kariere na SP in to je skušal lani nadgraditi, a so ga težave prisilile v odstop.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.