Šport
171 ogledov

Slovenec treniral z večkratnim olimpijskim prvakom

David Pleše, ironman EPA
Slovenski triatlonec pred nastopom sezone.

Najboljši slovenski triatlonec David Pleše bo v soboto četrtič nastopil na svetovnem prvenstvu v ironmanu med profesionalci. Velenjčan si želi na Havajih izboljšati doslej najboljšo uvrstitev, ki jo je leta 2016 vpisal s 17. mestom. Na višinskih pripravah v Arizoni je bil tudi v družbi britanskega maratonca Moja Faraha.

Pleše si je konec julija z drugim mestom na ironmanu v Zürichu zagotovil mesto med 50 profesionalci, ki bodo nastopili na SP na Havajih.

Petintridesetletni slovenski triatlonec je leta 2013 prvič nastopil na SP v ironmanu, osvojil pa 27. mesto. Naslednje leto je odstopil, leta 2015 pa na Havajih ni tekmoval. Predlani je s 17. mestom prišel do rezultata kariere na SP in to je skušal lani nadgraditi, a so ga težave prisilile v odstop.

Pleše je na Havajih že nekaj dni, tja je prišel z višinskih priprav, ki jih je opravil v Arizoni, kjer je imel družbo tudi zdaj maratonca, sicer pa trikratnega olimpijskega prvaka in šestkratnega svetovnega prvaka na srednjih progah, Britanca Moja Faraha. Ta je po pripravah na maratonu v Chicagu postavil nov evropski rekord.

"Že od julija se pripravljam za to tekmo. Nazadnje sem bil na višinskih pripravah v Arizoni in pred tem dvakrat v Italiji. Treniram v istem obsegu kot prejšnja leta. Zdaj je čas, da se telo dobro spočije in da se pripravim za tekmo v soboto. Cilj je vsekakor izboljšati dosedanjo najboljšo uvrstitev," je za STA s Havajev sporočil Pleše, ki je zadovoljen s počutjem in pripravljenostjo. "Vse je, kot mora biti," pravi.

David Pleše | Avtor: EPA EPA

Lani sta svetovna naslova v ironmanu osvojila Nemec Patrick Lange, ki je s časom 8:01:40 ure postavil rekord proge, in Švicarka Daniela Ryf, prav tako rekorderka proge, leta 2016 je s 3,9 kilometra plavanja, 180 kilometri kolesarjenja in 42 kilometri teka opravila v času 8:46:46 ure. Ryfova je na Havajih nepremagana tri leta po vrsti, Lange je lani Nemčiji priboril četrti zaporedni naslov, pred njim sta slavila dvakrat Jan Frodeno in enkrat Sebastian Kienle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice