Šport
684 ogledov

Triatlonec naj bi obdržal obe nogi

Mhlengi Gwala Reševalni pas/Twitter
Južnoafričana čaka dolgotrajno okrevanje.

Zdravniška stroka si je enota, da bo južnoafriški triatlonec Mhlengi Gwala, ki so ga med treningom napadli neznanci in mu poskušali z žago odrezati noge, obdržal oba uda.

kolo Grozljivo Šport Napadli triatlonca in mu z žago rezali nogo

Do napada je prišlo ob tretji uri zjutraj, ko je triatlonec s kolesom treniral v bližini univerze KwaZulu-Natal v Durbanu. Trije moški so ga so ga zrušili po tleh in zvlekli v grmovje, kjer so mu poskušali odrezati noge.

Motiv za napad niso znani, tamkajšnja policija pa zločin obravnava kot poskus umora. Napadalci se niso zmenili za športnikov telefon, uro ali denar. 

Prve ocene zdravnikov so optimistične, saj verjamejo, da bo traitlonec lahko spet hodil, četudi ga čaka dolgotrajna rehabilitacija.

Dennis Jackson, direktor razvojnega programa Elite Athlete Development Programme, katerega član je Gwala, je pojasnil: "Bil je v šoku in ni mogel verjeti, vendar je z njim vse v redu. Komuniciral je z nami in nam opisal dejstva. Obenem je bil zelo žalosten in zaskrbljen. Močan je, zato se bo izvlekel."

"V tem trenutku so operacije bistvenega pomena. Potem ga čaka dolg proces. Upamo, da bo imel na voljo čim boljšo oskrbo. V življenju je veliko pretrpel. Ima močan karakter. Sam se je naučil plavati, sam je začel trenirati triatlon. Vrnil se bo," je prepričan Jackson.

Triatloncu so na pomoč priskočil tudi prebivalci Južne Afrike, ki so ustanovili dobrodelni sklad z naslovom "Pomagajmo Mhlengiju nazaj na kolo". "Upamo, da bomo uspeli pokriti vse stroške zdravljenja, transporta, novega kolesa in rehabilitacije. Želim ga videti spet na kolesu," so zapisali na spletni strani.

Gwala je utrpel resne poškodbe mišic, živcev in kosti. Po doslej znanih informacijah so napadalci govorili jezik, ki ga triatlonec ni razumel. "Nikoli nisem slišal, da bi imel kakšne sovražnike. On je čudovit ambasador našega športa," je še povedal Jackson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice