Šport
81 ogledov

"Dobil sem plastični pokal, kje je zlato?"

Lewis Hamilton EPA
Lewis Hamilton se je zaradi kakovosti pokalov v formuli 1 pritožil celo pri alfi in omegi tega športa Bernieju Ecclestonu. A v nedeljo bo znova razočaran, če bo dvignil lovoriko na domači dirki za Veliko nagrado Velike Britanije.

Organizatorji dirke v Silverstonu so že objavili fotografijo pokala, ki pa bo znova le plastičen in ne bo zlat kot je bilo v preteklosti.

"Šokantno je, kako slabi so ti pokali," je dejal Lewis Hamilton in dodal: "Tako so slabi ... kot pri kartingu. Pri formuli Renault so bile le škatle z dirkalnikom na sredi, v formuli 3 pa so bili pokali že dobri, na začetku moje kariere v formuli 1 pa odlični. Zdaj pa so grozni. To sem tudi povedal Bernieju, ki je poklical človeka zadolženega za pokale. Tui njemu sem razložil, kaj si mislim."

Hamilton je sicer zelo navezan na osvojene lovorike. Pri McLarnu jih je zadržal šef moštva Ron Dennis, zato je dirkač poskrbel, da se to ne bi dogajalo tudi pri Mercedesu. V pogodbi je bil tako člen, da lovorike pripadajo Britancu, ki zdaj še vedno domov odnaša originale, replike pa so shranjene v tovarni v Brackleyju.

Lewis Hamilton | Avtor: EPA EPA
Pri podeljevanju lovorik so vse bolj v ospredju pokrovitelji. Hamiltonu je še zlasti všeč zlati pokal (Royal Automobile Club Trophy, op. p.), ki so ga na VN Velike Britanije prvič podelili leta 1948. Ko je lani Lewis prejel lovoriko pokrovitelja Santanderja je tako vprašal: "Kje je zlati pokal, človek?"

“Lani so mi izročili to plastično reč. Razmišljal sem, da to ni pokal. To je lovorika za GP2 in ne formulo 1. Zlati pokal je bil nekaj posebnega, vsaka država bi morala imeti takšno lovoriko, ki bi zaradi zgodovine pridobivala na svoji pomembnosti. Ne vem, zakaj takšnih pokalov ne izdelujejo več," je razočaran Hamilton.

Njegovih kritik pa ni bil deležen le pokal iz Silverstona: "Ste videli pokal, ki ga dobiš v Monaku. Zadnji v Avstraliji je bil lesen, podnožje pa je bilo iz svinca. Kaj je zdaj to? Vsaj to naj bi bilo iz srebra."

 
Komentarjev 1
  • logistika 23:10 02.julij 2015.

    Lewis, ko boš vozil, kot so nekoč pravi dirkači (Senna, Prost, in še marsikdo), ne pa to kvazi F1, vodeno iz boksev, računalniško podprto, ti bom dal prav. Za to skorpucalo od F1, pa zmagovalec zasluži ravno to, kar dobi ...prikaži veči (BTW milijone dobiš, da se zajebavaš, in ne pozabi: ta tvoja F1 je kvazi F1)