Šport
40 ogledov

Hamilton končal v zidu

Lewis Hamilton EPA
Na drugem uradnem treningu pred Veliko nagrado Kanada je svetovni prvak Lewis Hamilton postavil najhitrejši čas, a nato v nalivu končal v varnostni ogradi.

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je bil prepričljiv tudi na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Kanadi. V Montrealu je na drugem treningu drugi čas dosegel Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), tretji je bil Finec Kimi Räikkönen (Ferrari). Drugi Mercedesov dirkač Nico Rosberg je bil četrti.

Drugi trening se za Britanca sicer ni končal po načrtih, na mokri stezi ga zavore niso ubogale in trčil je v zaščitne pnevmatike ob stezi. Za nesrečo naj bi bil kriv akvaplaning - izguba talnega oprijema avtomobilskih pnevmatik pri vožnji po mokrem cestišču. Po Hamiltonovem trku ostali dirkači niso več poizkušali s hitrimi krogi, dež pa je padal vse močneje. 

 

Hamiltona so na progo sicer poslali s pnevmatikami za rahel dež. "Šlo je za akvaplaning. Temu ne bi posvečal prevelike pozornosti. To je bil pač eden tistih petkov, ko je zelo težko odpeljati dober krog," je dejal vodja Mercedesove ekipe Toto Wolff. Tega je sicer nekoliko presenetila hitrost obeh Ferrarijevih bolidov: "Ob daljših vožnjah so bili ekstremno hitri, Ferrari bo treba tu jemati zelo resno." 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.