Šport
5613 ogledov

Dobitniku olimpijskih kolajn in svetovnemu prvaku grozi dosmrtni zapor

Nathan Baggaley Epa
Trgoval je z drogami.

Avstralski kajakaš Nathan Baggaley, ki je med kariero osvojil dve srebrni olimpijski kolajni in trrikrat postal svetovni prvak na 500 metrov, je bil spoznan za krivega tihotapljenja kokaina v vrednosti 130 milijonov evrov. Grozi mu dosmrtni zapor.

Že leta 2018 so prostojni organi aretirali njegovega brata Druja. Ta je s sodelavcem Anthonyjem Draperjem plul 11 ur in se na morju srečal s tujo barko, s slednje sta prevzela drogo. Ko so ju zasledili s pomočjo nadzornih letal, se je v lov za njima podala vojaška ladja. Obstajajo posnetki, kako Dru v morje meče pakete s kokainom, Draper pa je poskušal pobegniti s plovila.

Nathan ni bil neposredno vpleten v akcijo, a je kupil barko, ki jo je nato uporabljal njegov brat v navezi z Draperjem. Omenjeni dvojec je na sodišču poskušal zvaliti krivdo drug na drugega, Nathan pa je izjavil, da je plovilo kupil z denarjem, ki mu ga je dal brat, ladja pa naj bi se uporabljala za opazovanje kitov. Prstni odtisi kajakaškega šampiona so bili sicer najdeni na traku s katerim so poskušali skriti registracijsko številko plovila.

 

V korist bratoma ni šla niti obsodba iz leta 2009, ko sta dobila 18 meecev zaporne kazni zaradi preprodaje ecstasyja. Zaradi ponovnih nezakonitih poslov jima zdaj grozi dosmrtni zapor.

Baggaley je 2004. osvojio dva olimpijska srebra u Ateni, triput je bio svjetski prvak na 500 metara, a posljednji put 2005. u Zagrebu, kad je osvojio i broncu na 1000 metara.

Komentarjev 3
  • Janez_53 19:19 02.april 2021.

    Avtor Ig.K., če si že prisvojite avtorstvo članka, potem bodite vsaj toliko iznajdljivi, da prevedete celotni članek, ne pa zadnji odstavek pustite v hrvaščini! Bi rekel, da je to kar sramotno za pisca, še sramotneje bi bilo za novinarja.

  • JONIJONI 18:39 02.april 2021.

    Novinarjev ni več, so samo še prevajalci, pa še to bolj slabi, ker je ta pozabil prevesti zadnji odstavek.