Šport
283 ogledov

19-letni mladinski svetovni prvak suspendiran za štiri leta

Andras Redl facebook
Obetavna športna pot zaradi dopinga prekinjena.

Mladinski svetovni prvak v kajaku in kanuju na mirnih vodah, Madžar Andras Redl, naslednja štiri leta ne bo smel nastopati. Krovna mednarodna zveza ICF mu je tako dolgo prepoved tekmovanja izrekla zaradi dopinških prekrškov.

Šele 19-letnega tekmovalca, sicer dvakratnega svetovnega mladinskega prvaka, so ujeli pri testu izven tekmovanj julija letos, ki ga je izvedla madžarska protidopinška agencija. V njegovem vzorcu so našli sledi Epa. Kazen bo veljala za obdobje od 23. julija 2020 do 22. julija 2024, je sporočila zveza ICF. Redl je na lanskem mladinskem SP v Romuniji osvojil zlati medalji v kajaku na 500 in 1000 metrov.

Štiriletno prepoved so pri ICF izpostavili tudi kot svarilo drugim športnikom, predvsem mladim. "Mladi športniki se morajo zavedati resnosti posledic, če za doseganje rezultatov tvegajo s prepovedanimi sredstvi. Ne le, da jih bomo ujeli in jim to lahko uniči kariero, obstaja tudi resno zdravstveno tveganje, še posebej pri mladih ljudeh," je ob izreku prepovedi dejal vodja zdravniške in protidopinške komisije pri ICF Don McKenzie.

Redl se na odločitev zveze sicer lahko v 21 dneh pritoži na krovno športno razsodišče Cas v Lozani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice