Šport
106 ogledov

''Đoković ima psihološke težave''

novak đoković EPA
Nekdanji četrti igralec sveta Adriano Panatta je prepričan, da ima Novak Đoković resne psihološke težave.

Upokojeni italijanski tenisač Adriano Panatta je v intervjuju za Rai Radio 2 izrekel nekaj težkih besed na račun številke dve svetovnega tenisa Novaka Đokovića.

Srbski tenisač je po zmagi na OP Francije, s katero je dopolnil karierni grand slam, zapadel v največjo krizo po letu 2010. Đoković je javno priznal, da se je soočal s pomanjkanjem motivacije, kar je v kombinaciji z odličnimi predstavami Andyja Murrayja pripeljalo do tega, da je po 122 zaporednih tednih izgubil prvo mesto na lestvici ATP.

Đokovića je na nedavno končanem turnirju serije masters v Parizu spremljal duhovni učitelj Pepe Imaz, ki je znan tudi po tem, da je njegovega brata Marka Đokovića ozdravil depresije. V oči je zbodlo tudi dejstvo, da v francosko prestolnico nista pripotovala ne Marian Vajda ne Boris Becker, ki sicer bdita na treningi 29-letnega šampiona. 

Prisotnost t.i. 'guruja' je dvignila veliko prahu, čeprav je Đoković v pogovoru z novinarji zatrdil, da so si oznako 'guru' izmislili britanski mediji, ki so želeli tako začiniti njegov obračun z Murrayjem za vrh svetovne teniške lestvice.

''Đokoviću se je prikazala Marija in ne kaže mu najbolje. Fant, ki je star 29 in ima 300 milijonov na bančnem računu, je najel 'guruja'. On ima psihološke težave. 'Guru', ki v svoji filozofiji vsem obljublja mir in ljubezen,'' se je jezil 66-letnik in se za tenutek dotaknil še novopečene številke ena.

''Murray je takšen 'pusher' (tenisač, ki 'poriva' žogo in ne išče zmagovitega udarca, op. a.). Kakšna škoda!'' je izjavil Panatta.

Komentarjev 5
  • mp5 07:24 10.november 2016.

    G. Djukanovich postavte se na vrh velikanke, pa boste dojel kaj je pogum, za občutek elite se pa lahko zapeljete en krog s svetovnim prvakom v MXGP Timom Gajserjem.Da ne bo pomote povsem spoštujem Novaka, ne morem pa človeka, ...prikaži več ki ponižuje narod, ki mu nudi gostoljubje.

  • zipo 19:27 09.november 2016.

    ti Djukanovič se pa zavedaj, da v Sloveniji ne obstaja D s črtico! In ne govori o elitnih šprtih, ker pojma nimaš! Smučarski poleti pa so veliko bolj eliten in pogumen šport, kot pa mahanje z loparjem! To zna vsaka oseba v kuhinji!

  • Igor Đukanović 18:44 09.november 2016.

    Gospa Jožica. Črko Đ najdete na skrajnjem desnem robu vaše tastature. Ko boste zmogli toliko spoštovanja do Novaka, vam bo kmalu uspel še korak naprej. In boste uvideli, da sta z Jeleno že enormno veliko ustvarila za posameznika iz obrobne ...prikaži večbne države. V elitnem športu in ne nekih smučarskih poletih, ki jih spremljajo samo v desetih državah na svetu. Skratka dosežek, ki mu v Sloveniji ni para. Ostati tako dolgo na takšnem vrhu, a imeti tako malo fizičnih in psihičnih poškodb, je prava redkost. Skratka bravo Nole in bravo Jelena!