Šport
1367 ogledov

Đoković pred množico: "Ta naš nebeški narod ..."

Novak Đoković sprejem Beograd Epa
Srbski zvezdnik je bil v Beogradu pričakan s strani evforične večtisočglave množice navijačev.

Več tisoč ljudi je sinoči v Beogradu pričakalo Novaka Đokovića, ki je v nedeljo sedmič v karieri osvojil teniški turnir v Wimbledonu, poroča Tanjug. Đoković je v finalu po štirih nizih premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa.

Đoković je pred navdušene navijače prišel s pokalom za wimbledonsko zmago, navijače pa je nagovoril s čustvenimi besedami.

"To so moji najlepši trenutki v življenju. Ponosen sem na vse svoje uspehe, a še bolj na take sprejeme, na katerih lahko veselje delim z vami. Take stvari bom nosil v srcu do konca življenja. Za vedno vas bom ljubil," je dejal zmagovalec 21 turnirjev za grand slam, ki je spregovoril tudi o srbski trmi.

Novak Đoković Ne je Ne Šport Đoković se ne bo uklonil pritiskom

"V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bilo za srbski narod težko, toda v teh letih so se pri nas razvijali vrhunski teniški igralci, ki so tudi meni orali ledino. Tudi zaradi njih sem zdaj tukaj," je pred navdušeno množico povedal izvrstni športnik.

"Prav ta srbska trma, ta volja simbolizira naš nebeški narod, ki je najboljši, ko mu je najtežje. Trnova pot je naša usoda. Američanom sem poskušal razložiti o tej naši trmi (srb.: inat, op. a.), a v angleškem jeziku za njo ni prave besede," je dodal Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice