Šport
12571 ogledov

Đoković se je ob omembi otrok povsem zlomil

Print Screen
Poraz v finalu OP ZDA je bil za Novaka Đokovića eden najbolj čustvenih v njegovi karieri.

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je moral v finalu OP ZDA v treh nizih (4:6, 4:6, 4:6) priznati premoč Rusu Danilu Medvedjevu.

Novak Đoković US Open US Open Šport Medvedev preprečil Đokovićev sanjski podvig

Srbski zvezdnik bi v primeru zmage postal prvi tenisač po letu 1969, ki bi v eni sezoni osvojil vse štiri največje turnirje. To je pred več kot pol stoletja nazadnje uspelo legendarnemu Rodu Laverju. Istočasno je po vodi splavala edinstvena priložnost za rekordni 21. grand slam, s katerim bi se oddaljil od večnih rivalov - Rogerja Federerja (20) in Rafaela Nadala (20). Po zaslugi Medvedjeva tako vsi člani t. i. "velike trojice" ostajajo pri 20. naslovih.

Pretekla dva tedna sta bila za Đokovića fizično in psihično povsem izčrpljujoča. V New Yorku, kjer mu občinstvo od nekdaj ni bilo naklonjeno, se je vse vrtelo okoli njegovega zgodovinskega podviga, pritisk pa je bil tako velik, da po koncu dvoboja ni več mogel krotiti svojih čustev. Prvič so ga solze premagale že med zahvalnim govorom na osrednjem stadionu Arthur Ashe, kasneje pa se je ob omembi otrok in družine zlomil še na novinarski konferenci s srbskimi novinarji.

Novak Đoković OP ZDA Šport Nole v solzah: Vesel sem, da je konec

đoković | Avtor: Epa Epa
"Na žalost se je izteklo, kot se je. Zaključek ni bil idealen, vendar sem lahko ponosen na vse, kar sem dosegel. Za mano je uspešno leto, trije grand slam turnirji in še en finale. Ne želim zveneti patetično in se pritoževati, saj imam toliko razlogov za hvaležnost. Nehvaležno in nekorektno bi bilo govoriti drugače. Seveda me boli, tudi jaz sem samo človek s čustvi, vendar se neprestano opominjam, kakšno srečo imam v življenju. Bog in angeli so me varovali vsa ta leta in za to jim bom večno hvaležen. Drugače me ne bi bilo tukaj. Moja zgodba še ni napisana," je napovedal vladar teniških igrišč.

Novak Đoković Za las Šport To so izjemni dosežki, ki so ušli Đokoviću ob porazu

"Življenje je danes drugačno, sem soprog in oče, v življenju imam tudi druge prioritete. Želel bi si več časa preživeti z otrokoma, to sem si obljubil. Odsotnost me boli v dno duše. Uhhhh... Opravičujem se," je dejal in objokan zapustil konferenčno sobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.