Šport
86 ogledov

Đoković se je odločil za drastični ukrep

novak đoković EPA
Srbski teniški igralec Novak Đoković je končal sodelovanje s tremi dolgoletnimi člani ekipe in bo nadaljnjega igral brez trenerja.

Novak Đoković je prekinil sodelovanje s celotno trenersko ekipo na čelu katere je bil Marian Vajda. Srb, nekdanja številka 1 moškega tenisa, se je za drastični korak odločil zato, ker želi zajeziti nadaljnje padanje uspehov, ki se je pričelo lani.

"Želim dosegati samo najvišje cilje, moj namen je, da znova najdem tisto potrebno iskro na igrišču," je dejal 29-letni Đoković, ki je moral novembra lani prvo mesto na jakostni lestvici ATP prepustiti Škotu Andyju Murrayju. Januarja je Srb presenetljivo izpadel v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije, kjer je branil naslov. Poleg Vajde je Đoković prekinil sodelovanje tudi s trenerjem fitnesa Gebhardom Philom Gritschem in fizioterapevtom Miljanom Amanovićem.

"Večno bom hvaležen Marijanu, GG-ju in Miljanu za desetletje prijateljstva, profesionalizma in predanosti mojim kariernim ciljem. Brez njihove podpore ne bi dosegel takšnih uspehov. Zavedam sem, da so svoja življenja posvetili uresničevanju mojih sanj. Vedno so bili moja gonilna sila in veter v mojem hrbtu. To ni bila lahka odločitev, a vsi smo imeli občutek, da potrebujemo spremembo. Ponosen sem na naš odnos in nezlomljivo vez, ki smo jo gradili skozi leta vzajemne ljubezni, spoštovanja in razumevanja. Oni so moji družina in to se ne bo nikoli spremenilo,'' je zapisal Srb.

Đoković je najdominantnejši tenisač zadnjih let in eden najboljših igralcev vseh časov. Z lansko zmago na OP Francije je dopolnil svoj karierni Grand Slam (zmaga na vseh štirih velikih turnirjih) in postal prvi človek po letu 1969, ki je osvojil štiri zaporedne velike turnirje.

Z izpolnitvijo življenjskega cilja je njegova motivacija usahnila, kar se je nemudoma pričelo odražati na rezultatih. Po zaslugi odličnega drugega dela sezone ga je s prvem mesta lestvice izrinil Andy Murray, nezadovoljiv pa je bil tudi uvod letošnje sezone, v katerem mu prvič po letu 2010 ni uspelo osvojiti bodisi OP Avstralije bodisi enega od dveh mastersov na severnoameriški turneji v Indian Wellsu in Miamiju. Kaplja čez rob je bil nepričakovan poraz v četrtfinalu Monte Carla.

Đoković ima najboljše razmerje zmage in porazov (765-159/83%) v Odprti dobi (od leta 1968) in se redno uvršča na sezname najboljših igralcev v zgodovini. Osvojil je 12 Grand Slamov (12-9) in na prvem mestu lestvice ATP preživel 223 tednov.

Rekorder po številu osvojenih Mastersov (30-13) je v karieri osvojil 67 turnirjev (67-29) in v žep pospravil rekordnih 107,688,878 dolarjev denarnih nagrad. Od leta 2007 sezone nikoli ni končal nižje kot na tretjem mestu, štirikrat pa je ob koncu leta zasedal vrh svetovne teniške lestvice (2011, 2012, 2014, 2015).

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.