Šport
4403 ogledov

Đoković si je podaril lepo rojstnodnevno darilo

Đoković Epa
Novak Đoković je postal šele tretji teniški igralec v zgodovini s tem dosežkom.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v sredo zabeležil nov jubilej. Na turnirju v Ženevi se je z zmago v drugem krogu proti Yannicku Hanfmannu veselil svoje 1100. zmage na turnirjih ATP, s tem je postal tretji igralec, ki je prišel do te meje.

Pred njim je to uspelo Američanu Jimmyju Connorsu in Švicarju Rogerju Federerju. Američan je v svoji karieri vknjižil 1274 zmag in 285 porazov, Švicar pa 1251 zmag in 275 porazov. Đoković zaenkrat beleži 1100 zmag in 218 porazov.

Đoković je Hanfmanna premagal na svoji 37. rojstni dan. Po zmagi so mu na igrišče prinesli rojstnodnevno torto, občinstvo pa mu je zapelo vse najboljše.

"Zelo sem ganjen. Vesel sem zmage na ta poseben dan. Če ne bi zmagal, to ne bi bil pravi rojstni dan. Lepo je igrati na tem turnirju in imeti ob sebo družino, ki me je prišla podpret," je povedal prvi tenisač sveta, čigar svojci živijo tudi v Švici.

Đoković v Ženevi igra s povabilom organizatorja. Odločitev za nastop je sprejel zaradi nepričakovano hitrih izpadov na drugih prestižnih turnirjih pred vrhuncem evropskega dela peščene sezone na Roland Garrosu.

Đoković | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.